BDP'li Tan'dan Lice olayları açıklaması

BDP'li Tan'dan Lice olayları açıklaması

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Lice'de yaşanan olaylara ilişkin, "Bu tip karakoll eylemleri ve benzeri eylemler sürece katkı sağlamaz. Sürece katkı sağlayacak eylemler, protestoların tamamı siyasi, fikri ve demokratik çerçevenin içerisinde kalmalı" dedi.

2013.06.29 11:45 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:45 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
BDP'li Tan'dan Lice olayları açıklaması

Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından Abant'ta düzenlenen Abant Platformu'na katılan Tan, toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Licede yaşanan olayları "enteresan" olarak nitelendiren Tan, eylemlerin, demokratik olması gerektiğini belirterek, "Bu tip karakoll eylemleri ve benzeri eylemler sürece katkı sağlamaz. Sürece katkı sağlayacak eylemler, protestoların tamamı o siyasi, fikri ve demokratik çerçevenin  içerisinde kalmalı" şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK'nın ülke dışına çıkmasına ilişkin soru üzerine Altan Tan, şöyle konuştu:

"Başbakan'ın mantığı yanlış. Farz edelim ki PKK bir tek elemanını bile Türkiye dışına çekmedi.  Demokrasi PKK'ya rehin mi tutulacak. Seçim barajını indirmek için PKK'nın çekilmesini beklemek mi lazım? Köy, kasaba ve şehir adlarının iade edilmesi için PKK'nın geri çekilmesini mi beklemek lazım? Kürtçe anadilde eğitim için PKK'nın geri çekilmesini beklemek mi lazım? Demokrasi PKK'ya rehin tutulamaz."

Tan, demokrasinin yüzde 15'i, 35'i ve 45'i olmadığını belirterek, "Madem bu iş bir tiyatroya döndü biz de şunu söyleyelim, 'Sayın Başbakan'a; 'PKK'nın yüzde 15'i çekildi' diyorsan, demokrasiyi de PKK'ya rehin tutuyorsan sen de yapacaklarının yüzde 15'ini yap bakalım. Birinci taksiti öde" diye konuştu.

 

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.06.29 11:45 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:45 - HABER MERKEZİ
A