BDP'li Kaplan'dan önemli mesaj!

BDP'li Kaplan'dan önemli mesaj!

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimleri değerlendirirken, sadece başkanlık seçimlerine odaklanmanın doğru bir yaklaşım olmayacağını, adaylar belirlenirken, halkı dinlemek gerektiğini söyledi.

2013.07.15 12:04 - Son Güncellenme: 2013.07.15 12:04 - Siyaset
A
BDP'li Kaplan'dan önemli mesaj!

Kaplan, yerel seçimleri Twitter'deki hesabından değerlendirdi. Hasip Kaplan, yerel seçimler yaklaşırken bütün partilerde bir görev yarışının da başlamasının doğal olduğunu, önemli olanın halkın adaylarını özgürce nasıl sececeği olduğunu söyledi. Yerel seçimlerde sadece başkanlık seçimine odaklanmanın belediye ve il genel meclis üyeliklerini ikinci sıraya atmanın doğru bir yaklaşım olmayacağını ifade eden Kaplan, şöyle dedi:

"Köyleri, mahalleleri, beldeleri, ilçeleri, illeri, büyük şehirleri yönetmek, yerel iktidarlar, siyasetin demokrasinin öncüsü ve işaretidir. İstanbul, Ankara'da yerel seçimleri almak, iktidar kapısını açan, sinerji yaratan yönetenlerin sonunu getiren önemli adımlardır. 1995 seçimlerine CHP ile SHP nin bölünerek ayrı adaylarla girmesi, AKP'ye hem yerel, hem de genel seçimlerde zaferin kapısını aralamıştır. Merkez sağa AKP yerleşti. DYP, DP, ANAP çizgisi dipe vurdu. Önümüzdeki dönem sağ alternatif yok. Tek seçenek demokrasi güçlerinin ittifakı."

BDP'li kaplan, parti olarak güçlü oldukları yerlerde halkın sesini daha fazla dinlemeleri gereken bir döneme girdiklerini anlatırken, "Nitelikli, bilgili, saygın adaylar önemli. Yerel seçimlerde kadın temsiliyeti elbette çok önemlidir. BDP yine fark yaratacaktır. Ancak; yerel temsiliyette halkı dinlemek gerek. Güçlü yerel yönetimler için o şehrin STK'larının temsili, halkın her kesiminin farklılıkların temsili son derece önemlidir" diye devam etti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.07.15 12:04 - Son Güncellenme: 2013.07.15 12:04 - boş7
A