BDP'de neler oluyor? İşte işin aslı!

BDP'de neler oluyor? İşte işin aslı!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yerel seçimlerden sonra istifa edeceği iddia edildi. BDP ise istifa değil hastalık mazereti bildirdi.

2013.10.08 11:36 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:36 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
BDP'de neler oluyor? İşte işin aslı!

BDP'de kazan kaynıyor. Kulislere BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın istifa edeceği iddiaları yansıdı. Peki BDP'de gerçekte ne oluyor? Yaşanan bu gelişmeleri BDP Grup sözcüsü İdris Baluken İnternethaber'e anlattı.

BUGÜN BİR OPERASYON GEÇİRECEK

"Selahattin Bey'in Ankara'ya gelmeme sebebi sağlığı ile ilgili. Bugün Diyarbakır'da geniz eti yüzünden küçük bir operasyon geçirecek. Sağlıklı nefes alıp veremediği için önceden planlanmış bir operasyon söz konusu."

AMAÇ BDP'DE KRİZ VARMIŞ GÖRÜNTÜSÜ VERMEK

"Dünden beri basında spekülatif haberler var. Bu spekülatif haberler olduğu için de bugün Diyarbakır'da bir basın toplantısı yapacak. Durum bundan ibaret farklı bir durum yok."

"Bu haberlerin neden çıktığına dair bir bilgim yok. Seçim öncesi BDP tabanında bir tartışma yaratmak, bir moral bozukluğu yaratmak, sanki BDP içerisinde bir kriz varmış görüntüsü vermek için belli çevrelerden servis edilmiş bir haber olabilir."

BİZİM KADIN KOTAMIZ BELLİDİR BU KONUYU HİÇ TARTIŞMADIK

"Ortada yer alan haberler doğru değil. BDP'nin iki konu yüzünden kriz yaşadığı iddiası hiç doğru değil. Partimizde bir kriz yaşanmadı. Yazılan bu iki konu, yıllardır partimizde işleyen bir konu, farklı bir durum söz konusu değil. Kadın kotası üzerinden sanki bir tartışma varmış gibi gösteriliyor, zaten partinin iç tüzüğünde kadın kotasıyla ilgili kriterler belli ve bizim kadın meclislerimizin genel işleyişleriyle kendi kararlarını özerk olarak hayata geçirme durumları var. Bu yıllardır var olan bir işleyişten dolayı Genel Başkan'ın bir rahatsızlığı olması söz konusu olmaz"

YERELLE İLGİLİ DİYARBAKIR İÇİN BİR TARTIŞMA YOK

"Diyarbakır'la ilgili çıkan haberlerin de hepsi yalan. Seçim örgütleme komisyonumuz seçim çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmalarımız belli bir aşamaya geldikten sonra aday belirleme konusu devreye girecek. Bugüne kadar böyle bir tartışma hiç söz konusu olmadı. Zaten aday belirleme komisyonu ve seçim örgütleme komisyonunun çalışması devam ettiği için biz böyle bir gündem işletmedik. Diyarbakır değil, başka bir il için bile adaylar bazında herhangi bir tartışma yok."

"Selahattin Bey'in olağanüstü bir kongre isteği de şu an gündemde yok."

Öte yandan BDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü'de çıkan haberlerin "uyduruk" olduğunu belirterek İnternethaber'e şunları söyledi:

SELAHATTİN DEMİRTAŞ DİYARBAKIR'DA AÇIKLAMA YAPACAK

""Genel seçimlerden hemen sonra Kürt milletvekilleri yemin etmeyecekler, BDP'de büyük kriz" diye haberler okumuştum. Fakat böyle bir kriz yoktu. Bence, bunlar bir duyum bile sayılmayacak haberler."

"Bugün Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da bir açıklama yapacağı için grup toplantısı iptal edildi. Yapılan açıklamada, zaten bu da belirtilmişti"

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.08 11:36 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:36 - HABER MERKEZİ
A