BDDK'dan kredi düzenlemesi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bağımsız denetime tabi şirketler için kredi düzenlemesi yaptı. Yabancı para varlık sınırı kaldırıldı.
2025.02.10 22:08 - Son Güncellenme: 2025.02.10 22:27 - Ekonomi - AA
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bağımsız denetime tabi şirketlerin TL kredi kullanımında yabancı para varlık sınırını kaldırdı. BDDK, finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kredi sisteminin etkin şekilde çalışmasına yönelik atılacak koordineli makro ihtiyati sadeleşme adımları kapsamında bağımsız denetime tabi şirketler için kredi düzenlemesine gitti.
Buna göre, bağımsız denetime tabi şirketlerin TL kredi kullanımında yabancı para varlık sınırını kaldırdı.
Önceden yapılan düzenleme kapsamında yabancı para varlık tutarı, belirlenen oranları aşan bağımsız denetime tabi şirketlere TL kredi kullandırılması kısıtlanıyordu.
Eşikleri aştığı halde kredi kullanan şirketler olduğunda bunların kredi kullanımı kısıtlanıyor ve yüzde 500 risk ağırlığı ile borçlanabiliyordu. Alınan son kararla bağımsız denetime tabi şirketlere TL kredi kullandırılırken yabancı para varlık pozisyonuna bakılmayacak.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:32
-
00:56
-
01:39
-
02:10
-
01:07
En Çok Okunanlar
- Bursa'da eş dehşeti: Kocasını tabanca ile...
- Bursa'daki dev fabrikada çalışma sistemi...
- Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış...
- Bursa'da ortalık fena karıştı: Cadde savaş...
- Bursa'da flaş konkordato reddi! "Borca...
- Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Hakimi ölü...
- Bursa'da Batıya yolculuk kolaylaşacak:...
- Uçağın bagajında unuttular: Ölüm ile savaştı!
- Moda devi ikinci kez iflas başvurusu yaptı
- ATM'den para çekenler dikkat! Limitlere...
- Sigaraya yeniden zam geldi
- SGK girişini 1993, 2003, 2013 arası...
- Emekli ikramiyesi 4 bin TL oluyor: Teklif...
- Bursa'da dev imalathane kullanılamaz hale...
- Nuri Alço vasiyetini açıkladı!