BBP BURSA'DAN GENEL MERKEZE TEPKİ
Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Bursa il ve merkez ilçe teşkilatları feshedildi. Tahir Kahveci'nin bir süre önce il başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olmasının ardından genel merkezin Bursa il ve ilçe teşkilatlarını görevlerinden alma kararına tepki gecikmedi.
2011.03.08 15:19 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
Genel merkezin Bursa teşkilatını feshettiğini, ama gerekçeli kararın gönderilmediğini söyleyen İl Başkanı Ernail Akbulut, "Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve ecel arkadaşlarının vefatından bu yana BBP hareketine yakışmayacak üslup ve tavırlar sergilenirken, kol kırılır yen içinde kalır anlayışı ile azami nezaket gösterildi. Ancak buna rağmen, BBP Genel Merkezi kadroları, ' 24 saat kesintisiz demokrasi' maskesi altında, nihayet siyasetin o bildik sulta uygulamalarına başvurmuştur. Partinin birliği, kuruluş felsefesi ve hatta kuruluş maksadı bu fesihle ortadan kaldırılmıştır. Çok fazla bedel ödenerek kazanılan itibar, bu mesafenin alınmasında ne kadar emeği olduğu tartışmalı şahıslar eliyle birtakım hesaplara peşkeş çekiliyor. Hele ki, bu fesihle, şehit liderimizin davasının takibinde teşkilatların güçsüzleştirilmesi gibi bir sonuç murat ediliyorsa, bu ateşin herkesi yakacağının da bilinmesi gerekir" dedi.
BBP Bursa teşkilatının seçimlere kadar faliyetlerini askıya aldığını açıklayan Akbulut, "BBP Genel Merkezi ya bu uygulamadan vazgeçecek, hatadan dönmenin bir erdem olduğunu kabul edecek, ya da bundan sonra yaşanacakların sorumlusu olacaktır" diye konuştu.
Basın açıklamasına katılan Tahir Kahveci ise, milletvekili aday adaylığından çekildiğini açıkladı. Basın toplantısına ekipleriyle birlikte görevlerinden alınan Osmangazi İlçe Başkanı Faruk Dönmez, Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Yıldırım İlçe Başkanı Talip Arslan ile diğer yöneticiler de katıldı.