BBP Bursa'dan bu fotoğrafa tepki
BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal şehitlerin olduğu gün vatandaşlarla halay çeken AK Partililere tepki gösterdi.
2012.08.11 12:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal , AKP Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve ve Bursa Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Hakan Çavuşoğlu'nun Gülbahçe Mahallesi'nde vatandaşlarla sahurda klarnet, davul, darbuka ve şarkılar eşlik etmesi ve halay çekmesi Türk Milleti adına utanç verici olduğunu belirttiği açıklamasına şöyle devam etti; şehit verdiğimiz bu günde şehit analarının yüreği kan ağlarken bu vatan uğruna evladını toprağa verdiği için bu günde bağrına taş basmışken,onlar vatan için kurşunlara hedef olurken başını eğmeden gururla vatan sağ olsun diyebilecek kadar dikken ve bir oğlum daha var onu da askere göndereceğim derken, Nasıl olurda AKP İl Teşkilatı ve Milletvekilleri, halaylı zurnalı sahur düzenler dedi.
Sözlerine devam eden Ünsal, Hangi Ahlak ve adaba bakarak böyle bir ahlaki trajediye imza atıyorsunuz diye sizlere sesleniyorum. NTV 'de bir spikerin şarkı söylemesi ne kadar içler acısıysa, sizin yaptığınızın bundan en ufak bir fark olmadığını ve sanki iyi bir halt yapmış gibi medyaya servis ediyorsunuz ve partinizin sitesinde yayınlıyorsunuz. Yoksa her şehit verdiğimizde böyle yas tutmak gibi bir şiarınız mı var. Şehit haberi geldiğinde AKP Bursa Teşkilatından ses ve seda olmadığını şimdi daha iyi anladıklarını belirtti.
BBP'li Ünsal, Hiç kimse hatırlatmadı mı yada şehitlerimizden haberiniz mi yok yada etrafınızda adam mı kalmadı size bunun ahlaki olmadığı beyler; sessiz ve sedasız ve acınızı yüreğinize saklayarak sahurunuzu iftarınızı yapın diye ve Bunca şehidimiz varken ve şehit haberlerinin ardı arkası kesilmediği bir günde birileriniz bu milletin vekili birinizde AKP Bursa il başkanı size daha ne söylememi bekliyorsunuz dedi.
Ünsal , Açıklamasına Türk adet ve göreneklerine göre ailemizden aldığımız terbiye üzerine bir evde cenaze olduğunda o evin insanları ve komşuları Radyo -TV dahi açmazlarken ve Eğer yakın zamanda düğünleri varsa iptal ederler yada sazlı sözlü değil de mevlüt yaparlar diyerek devam etti.
BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal , El vicdan diyorum 3 gün önce 8 şehit , dün İzmir de saldırı 2 şehit ,bugün karsta 1 şehit ve halen doğu yanıyor her an yeni şehit haberlerinin gelebileceği bir zamanda ....neyi çözdünüz terörümü bitirdiniz de kutluyordunuz diyerek yapılana bir türlü anlam veremediğini belirtti. Sayın Yalçın ve milletvekillerinin medyada görmemiş olabilirim ancak keşke İnegöl de ki yaralı askerimizin evini ziyaret etseydiniz de onu medyaya servis etseydiniz. Çünkü askerin babası oğlunu borç para alıp ta oğluna gönderdim dediğini belirtti.
Sözlerine devam eden BBP'li Ünsal , Tabi ki sn başbakan meclisi toplamaz niye toplasın ki . vekillerinin rahatını niye bozsun ki . Adamlar ne güzel eğleniyorlar, Halay çekiyorlar. sizin vekilliğiniz tabutta gelen askere protokol gereği görevinizi ifa etmek. Nasıl mı kameraların gördüğü ön saflarda yer alarak medyatik olmaktan başka bir anlam ifade etmediğini söyledi.
Ünsal son olarak , AKP il başkanı Sayın Sedat Yalçın ve Bursa Milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Hakan Çavuşoğlu'nun şehit ailelerimizden ve Türk milletinden yaptıkları ahlaki trajediden dolayı özür dilemeleri lazım dedi.