Bayramınız zehir olmasın

Bayramınız zehir olmasın

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Nihat Kutluay, Kurban Bayramı'nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin arttığını belirterek, "Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir" dedi.

2013.10.14 12:41 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:42 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Bayramınız zehir olmasın


 

Kurban Bayramı'nda et ve şeker tüketimine dikkat edilmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Uzman Dr. Kutluay, şöyle konuştu: "Mide, bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için, kalp damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçmamalıdır."

GÜNE HAFİF KAHVALTIYLA BAŞLAYIN

Kurban Bayramı'nda güne hafif kahvaltı ile başlanması, az ve sık beslenmeye özen gösterilmesi, gün içerisinde 4 saatten uzun süre aç kalınmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kutluay, şunları söyledi: "Öğünlerde aşırı besin tüketilmemesine özen gösterilmeli, eğer bir öğünde tek bir besinden çok tüketilmişse diğer öğünde diğer besin gruplarıyla öğün dağılımı dengelenmelidir. Bayram süresince günde en az 8-12 su bardağı su içilmelidir. Çay, kahve ve asitli içeceklerin tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır.Ana öğünlerde mümkün olduğunca sebze ve salata tüketilmesi sağlanmalıdır.Şekerleme ve çikolatalardan uzak durmaya çalışılmalı, ağır hamur tatlıları yerine sütlü veya meyveli tatlılar tercih edilmeli, günlük tatlı tüketimi bir porsiyonu (1 orta boy kase) geçmemelidir."

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.10.14 12:41 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:42 - HABER MERKEZİ
A