Bayram sabahı da çatışma var

Bayram sabahı da çatışma var

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin Mürşitpınar Mahallesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde beklenen ateşkes sağlanmadı ve IŞİD örgütü militanları ile YPG güçleri bayram sabahı da birbiriyle çatıştı. Bayram sabahı sık sık duyulan silah sesleri ise Kobani'de sokak savaşlarının başladığının işareti olarak yorumlandı.

2014.10.04 13:16 - Son Güncellenme: 2014.10.04 13:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bayram sabahı da çatışma var

Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları 20 gün önce bu ilçeye yönelik saldırı başlattı. IŞİD saldırısı sırasında evlerini terk eden binlerce Suriyeli sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı. IŞİD militanları; doğu, batı ve güne yönlerinden sardığı Kobani'yi günlerden bu yana top ve havan atışları ile vurdu. YPG güçleri ise, savundukları Kobani'ye saldıran IŞİD militanlarının saldırısını püskürtmek için karşı koyuyor.

BAYRAM SABAHI DA ÇATIŞMALAR DURMADI

Günlerden bu yana süren çatışmaların ardından Suriye'deki kanaat önderleri ve aşiretler, IŞİD ve YPG güçlerinin Kurban Bayramı'nda ateşkes ilan ederek silahları susturmaları çağrısı yaptı. Yapılan ateşkes çağrısına IŞİD militanlarının bayramın sadece ilk günü uyacaklarını söyledikleri ileri sürüldü. Ancak, daha önce bayram namazını Kobani'de kılacaklarını ve Suriye'dekiresmi adı 'Ayn-el Arap' olan Kobani'ye 'Ayn-el İslam' olarak değiştirecekleri iddiasında bulunan IŞİD militanları, 1 günlük ateşkese de uymadı ve bayram sabahı da saldırısını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kobani'de sık sık havan ve silah sesleri gelmeye devam etti.
Sınır hattında yüzlerce kişinin de meraklı gözlerle takip ettiği çatışmalar sırasında havan mermilerinin isabet ettiği yerleşim birimlerinden yükselen dumanlar ise Türkiye tarafından da görülüyor.

SOKAK SAVAŞI BAŞLADI

Kobani'den neredeyse ilk kez bayram sabahı yoğun şekilde silah sesleri duyulmaya başladı. Sıkduyulan silah sesleri Kobani'de YPG'nin istediği ve günlerden bu yana beklenen sokak savaşlarının başlaması olarak yorumlandı. Özellikle ilçenin doğu kısmındaki mahallelerde yoğun duyulan silah sesleri IŞİD ile YPG güçlerinin sokak savaşına başlaması olarak gösterildi.

SINIRA KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR

Suruç'a giden yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, daha önce Mürşitpınar Mahallesi yakınlarına kadar izin verdiği geçişleri bugün durdurdu. Sivil ve gazetecilerin bölgeye yaklaşmasına izin vermeyen güvenlik güçleri, sınırı aşabilecek mermilerin tehlike oluşturduğunu bu nedenle bu önleme başvurulduğunu bildirdi. Güvenlik amacıyla sınıra keskin nişancılar yerleştirildi.

Bu arada çatışmalar sırasında yaralanan bazı YPG'liler ise Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan ambulanslarla tedavi için Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.10.04 13:16 - Son Güncellenme: 2014.10.04 13:20 - HABER MERKEZİ
A