Baykal Kent'in ölümü ile ortaya çıkan dram

Baykal Kent'in ölümü ile ortaya çıkan dram

Ünlü tiyatro Oyuncusu Baykal Kent'in arkadaşları konuştu. Çizgen 'ortada bırakıldı' derken doktoru kimse gelmedi diye anlattı.

2012.02.06 16:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Baykal Kent'in ölümü ile ortaya çıkan dram

 Sinema tiyatro sanatçısı 69 yaşındaki Baykal Kent'in ölümü kadar, ünlü Oyuncunun yalnızlık ve parasızlık içinde ölümü üzüntü yarattı.

Bursa'da bir huzurevinde kaldığı ortaya çıkın Baykal Kent'i, ünlü sanatçı Seda Sayan sigortalatmış.

Son nefesinde yanında olan doktoru "ailesinin onu hiç ziyarete gelmediğini" söyledi, Tuluğ Çizgen "ortada bırakıldı" yorumunda bulundu.

İşte Sema Eren ve Cengiz Semercioğlu'nun programına isimlerin yorumları;

KİMSE GELMEZDİ

Dr Hakan Uçar: "Bir aydır hastanemizde yatıyordu. Hem kalp yetmezliği hem de solunum yetmezliği vardı. Bu sabah 07.45'te solunum yetmezliğinden kaybettik. Akrabaları gelmedi. Manevi evlatlarım dediği öğrencileri ziyaretine geliyordu. Tek isteği vardı, hastaneden çıktıktan sonra hastane doktorlarına bir Oyun oynamak. Ne yazık ki bu yapamadı."

Seda Sayan SİGORTA YAPTIRDI

Gül Tulun(Yeğeni): "Dayım yapayalnız değildir. Onun ailesi var. Sadece o her zaman ailenin dışında olmak istedi. Bu onun seçimiydi. Dayımla daha birkaç gün önce konuştuk. Gayet sağlıklıydı. Ama bundan 45 gün önce annemi kaybettik. Dayım ablasının ölümüne çok üzüldü. O da onu yormuş olabilir. Dayımın sağlık sigortasını yoktu, Seda Sayan yaptırmıştı. Bu şekilde olmamalıydı."

Rasim Öztekin: "Ben ona buluğ çağından çıkamayan adam derdim. Çocuk gibiydi, çocuk olarak da gitti. Uzun zamandır görüşemiyordum. Dört beş yıldır görmüyordum. Çok projede yer almıştık. Allah rahmet eylesin."

RESMEN ORTADA BIRAKILDI

Tuluğ Çizgen: "Benim çok özel bir arkadaşımdı. Bu mesleğe başladığım gün, Baykal'ı tanıdım. 30 yıllık arkadaşımdı. Bir şakamız vardı. Yaşlandığımızda o Çiçek Pasajı'nda akordeon çalacaktı, ben de badem satacaktım. Baykal Kent resmen ortada bırakıldı. Bu sektör çok acımasız. Yaşlandığın zaman bir kenara itiliyorsun. Ama dünyada da böyle. Yapacak bir şey yok. Ben bu işin böyle olduğunu bilseydim, inanın Oyunculuğu çok sevmeme rağmen asla başlamazdım. Hepimizin sonu ne yazık ki böyle. Yalnız ve zor şartlarda yaşamak bu mesleğe ait bir durum."

ZORLUK İÇİNDE ÖLMESİNE ÜZÜLDÜM

Birol Güven: "Çok değerli bir Oyuncuydu. Uzun süre beraber çalıştık. Hep maddi sorunları vardı. Çok kendine özgü bir insandı. Çok eğlenceli bir insandı. Ayrılsak da Beraberiz dizisinde istediği zaman oynardı. Zorluk içinde ölmesine çok üzüldüm. Yaşlı Oyuncularımız böyle güçlükler içinde ölmemeli. Sinema sendikasının ve devletin bir himayesi olmalı. Yapımcılar bir yere kadar bir şey yapabilir çünkü."

BEN FERHAN HEP PARA VERİRDİK

Müjdat Gezen: "Az önce haber aldım. Çok üzüldüm. Baykal benim asker arkadaşımdı. Askerliği İskenderun'da yaptık. Kantinde çalışıp börek satardı. Haftada bir iki kere arıyordum onu. Baykal'ın son zamanlarda paraya ihtiyacı olmadı. Parası olmadığında isterdi. Ben ve Ferhan Şensoy onu parasız bırakmadık. Özellikle Ferhan uzun yıllar Baykal'a maaş verdi. Öyle bir sıkıntısı yoktu. Tek derdi oynayamamaktı."

Derya Baykal: "Uzun yıllar aynı sahneyi paylaştık. Ferhan her zaman Baykal'ı korudu ama o yaramazlıklarına hep devam etti. Çocuklarımın en iyi arkadaşıydı. Baykal hiç büyümemiş bir çocuktu."

Emre Kınay: "En son konuşanlardan biri benim. Bursa'da Oyun sergilerken iki ay önce kulise geldi. Sağlığı da iyiydi maddi durumu da iyiydi. Oyunumuza yürüyerek geldi. Yanında bir bayan vardı. Ona çok iyi baktığını yardımcı olduğunu söylüyordu. Çok üzüldüm."
HABERLER.COM

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2012.02.06 16:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A