Baykal'dan flaş açıklama! Belki de iyi oldu

Baykal'dan flaş açıklama! Belki de iyi oldu

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'da geçen dönemde izlenen siyasetin bedelini parti olarak çok ciddi ödediklerini belirterek, "Sen onu istersin bu gelir. Çok doğaldır. Onun gelmesi dünyanın sonu değildir. Felaket değildir. Parti için belki de iyi olmuştur. Olup olmadığını yaşayarak göreceğiz" dedi.

2015.01.10 14:20 - Son Güncellenme: 2015.01.10 14:20 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Baykal'dan flaş açıklama! Belki de iyi oldu


 

Baykal, partisinin Muratpaşa İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek yeni  yönetim kurulunu kutladı. İlçe başkanlığında partililerle bir araya gelen Baykal,  burada yaptığı konuşmada, Antalya'da siyasi anlayışın husumet, düşmanlık, fitne,  kavga anlayışını reddeden ve yarışmayı doğal karşılayan bir konuma geldiğini  söyledi.

Antalya siyasetinin artık hizmet yarışı gibi görülmeye başladığını  memnuniyetle takip ettiğine değinen Baykal, şöyle konuştu:

"Geride bıraktığımız dönem maalesef ciddi gerginliklerin,  düşmanlıkların, çatışmaların, fitnelerin egemen olduğu bir siyaset ortamında  şekillendi. Onun bedelini de parti olarak çok ciddi ödedik. 'Ondan oldu, bundan  oldu' tartışmalarının bir anlamı yok. Acı tablo ortaya çıktı. Bu tablonun altında  nelerin yattığı, niçin oralara geldiği de çok açık. Birbirimizi suçlama,  kendimizi aklamak için 'o yaptı, bu etti' laflarını bırakarak gerçeği görmeye  çalışıyorum. Yanlış oldu ve yanlışın temelinde de Antalya siyasetini düşmanlık  anlayışına dayalı, karalama anlayışına dayalı, nefrete dayalı bir zemine çekme  çabası var. Böyle bir çabanın özel siyasi bekleyişlere hizmet ediyor olması  muhtemeldir, mümkündür ama partiye çok ciddi zarar verdiği açıktır. Bunu yaşadık,  bedeli ödedik. Şimdi bir sağduyunun Antalya'mızda ortaya çıkmaya başladığını  memnuniyetle görüyorum."

"El elden üstündür"

  Baykal, Antalya'da artık sağduyu, akıl ve mantığın egemen olmaya  başladığını, ortada bir yarışın bulunmasının da normal olduğunu vurguladı.

"El elden üstündür" diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimsenin dediği mutlak gerçek değildir. Sen onu istersin bu gelir.  Çok doğaldır. Onun gelmesi dünyanın sonu değildir. Felaket değildir. Parti için  belki de iyi olmuştur. Olup olmadığını yaşayarak göreceğiz. Bu anlayışı, bu şüphe  kredisini bu iyi niyeti birbirimize açmamız lazım."

  Deniz Baykal, parti içindeki gerginliklerin artık yaşanmayacağını,  herkesin çalışacağını ve yarışacağını, kimsenin düşmanlık ve husumetle siyasi  etkinlik aramayacağını vurguladı.

Baykal, daha sonra partisinin Kepez İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret  ederek yeni yönetim kurulunu kutladı. Burada partililerle bir araya gelen Baykal,  parti içinde birlik çağrısını burada da yineledi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2015.01.10 14:20 - Son Güncellenme: 2015.01.10 14:20 - HABER MERKEZİ
A