Bay gencin diploması da sahte çıktı

Bay gencin diploması da sahte çıktı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde iki kez girdiği ehliyet sınavından başarılı olamayınca, yerine kendisine benzeyen arkadaşı 26 yaşındaki Mehmet K.'yı sınava sokan 23 yaşındaki Davut A.'nın ilköğretim diplomasının da sahte olduğu ortaya çıktı.

2013.08.25 16:27 - Son Güncellenme: 2013.08.25 16:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bay gencin diploması da sahte çıktı

Daha önce iki kez girdiği ehliyet sınavında başarılı olamayan Davut A., kendisine benzeyen arkadaşı Mehmet.K ile yerine sınava girmesi için anlaştı. Önce nüfus müdürlüğüne giden Mehmet K., sahte evraklarla Davut A.'nın bilgileriyle nüfus cüzdanı çıkarttı. Daha sonra sınavın yapılacağı İnegöl Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi'ne gelen Mehmet K. sınava girdi. Sınavda yanlışlıkla arkadaşının ismi Davut A.'nın yerine, kendi yazan Mehmet K. görevliler tarafından fark edildi. Sınav kağıdına arkadaşının adını yazmayı unutan Mehmet K. ve okul bahçesinde arkadaşının sınavdan çıkmasını bekleyen Davut A., polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Alanyurt Polis Merkezi'ne götürüldü.

Polis tarafından yapılan soruşturma sonucu Davut A'nın, okuma-yazma bilmediği ve   ilköğretim diplomasını da sahte yöntemle aldığı anlaşıldı.

Şüphelilerin sorgularının ardından, adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.08.25 16:27 - Son Güncellenme: 2013.08.25 16:28 - HABER MERKEZİ
A