Batman galibiyeti sonrası Mustafa Er'den dikkat çeken sözler: "Fazla müsaade etti"

Batman galibiyeti sonrası Mustafa Er'den dikkat çeken sözler: "Fazla müsaade etti"

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, Batman Petrolspor karşılaşmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. İlk yarıda rakibin sert oyununa karşılık veremediklerini belirten Er, ikinci yarıda gösterdikleri reaksiyonla galibiyete ulaştıklarını söyledi.

2026.09.19 23:02 - Son Güncellenme: 2026.09.19 23:21 - Spor - ASLI YEŞİLYURT
A
Batman galibiyeti sonrası Mustafa Er'den dikkat çeken sözler: "Fazla müsaade etti"
01:21 Batman galibiyeti sonrası Mustafa Er'den dikkat çeken sözler: "Fazla müsaade etti"

İLGİLİ VİDEO

Batman galibiyeti sonrası Mustafa Er'den dikkat çeken sözler: "Fazla müsaade etti"

Trendyol 1. Lig'in 8. haftasında Bursaspor, deplasmanda Batman Petrolspor ile karşı karşıya geldi. Batman Şehir Stadı'nda oynanan mücadelede yeşil-beyazlılar, geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı. Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. İlk yarıda rakibin sert oyununa karşılık veremediklerini belirten Er, soyunma odasında yapılan konuşmanın ardından takımın ikinci yarıda önemli bir reaksiyon gösterdiğini söyledi.

"MAÇA BAŞLAMAMIZ GEREKEN REAKSİYONU 45'TEN SONRA VERDİK"

Karşılaşmanın ilk yarısında istedikleri mücadeleyi ortaya koyamadıklarını belirten Mustafa Er, buna rağmen rakibe önemli bir gol fırsatı vermediklerini ifade etti. Kaleciyle karşı karşıya çok net iki tane gol pozisyonu olduğunu vurgulayan Er, "Rakibe 90 dakika boyunca hiç net pozisyon vermedik. Ama istek, arzu ve coşku anlamında rakibin sertliğine cevap veremedik. Buradan ders çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Devre arasında oyuncularıyla daha sert bir şekilde konuştuklarını aktaran teknik adam, ikinci yarıda takımın oyuna farklı bir reaksiyonla başladığını söyledi. Mustafa Er, "İkinci yarı ciddi bir reaksiyon verdik. Aslında maça başlamamız gereken reaksiyonu 45'ten sonra verdik. Bu da bize maçı kazandırdı" ifadelerini kullandı.

"BU LİG MÜCADELE ETMEDEN KAZANILMIYOR"

Açıklamalarında Bursaspor'un kalitesine dikkat çeken Mustafa Er, Trendyol 1. Lig'de mücadele gücünün de en az oyun kalitesi kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Kalitemiz yüksek ama bu lig mücadele etmeden kazanılmıyor. Bunu bir kez daha gördük" diye konuştu.

"ÇOK CİDDİ BİR AVANTAJ ELDE ETTİK"

Bursaspor'un sezonun ilk bölümündeki fikstürüne de değinen Mustafa Er, deplasmanda oynanan karşılaşmaların fazlalığına dikkat çekti. İlk 7 maçın 5'ini deplasmanda oynadıklarını belirten Er, "Şu an arkamızdaki üç takımın; Kayseri, Iğdır ve Batman'ın üçünü de deplasmanda oynadık. İkinci yarıda ikisi bize gelecek. Önümüzdeki 15 maçın 9'u içeride. Çok ciddi bir avantaj elde ettik" dedi. Her karşılaşmanın sahada kazanılması gerektiğini de vurgulayan Mustafa Er, milli aranın ardından puan farkını artırarak yollarına devam etmek istediklerini söyledi.

MUSTAFA ER'DEN HAKEM YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Karşılaşmanın hakem yönetimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mustafa Er, kritik pozisyonlarda verilen kararların genel olarak doğru olduğunu söyledi. İlk yarıda rakip futbolcuların sert müdahalelerine dikkat çeken Er, yabancı oyunculardan birinin art arda 7-8 faul yapmasına rağmen kart görmediğini belirterek, hakemin bu pozisyonlarda fazla müsamaha gösterdiğini düşündüğünü ifade etti.

Batman Petrolspor'un mücadele boyunca oldukça sert oynadığını belirten Er, "Bu maç minimum 5-6 tane kart yemeleri gerekirdi. Maalesef yemediler. Verdiği penaltı doğru, diğer kritik kararların hepsi doğru bana göre" ifadelerini kullandı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2026.09.19 23:02 - Son Güncellenme: 2026.09.19 23:21 - ASLI YEŞİLYURT
A