"Batalla benim idolüm"

"Batalla benim idolüm"

BURSASPOR'un genç futbolcusu Furkan Soyalp, Batalla'yı kendine idol seçtiğini söyledi.

2013.05.02 09:34 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:38 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Batalla benim idolüm"

Bursaspor TV'nin sorularını yanıtlayan Soyalp, Ankaraspor'un kapanması ardından yeşil-beyazlı kulübün altyapısına geldiğini, oynadığı yaş gruplarında şampiyonluklar yaşarken, eski Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın Antalya'da izlediği U 17 Türkiye Şampiyonası'nın ardından kendisini A takımda bulduğunu söyledi. Bursaspor'da oynadığı 3 sezonda 2 Türkiye Şampiyonluğu kazanan, 3'üncüsüne de hazırlanan Furkan, futbolda idolünün Pablo Batalla olduğunu belirtti. Furkan, futbolda hedefinin Bursaspor'un vazgeçilmez futbolcularından biri olmak olduğunu vurguluyarak şöyle dedi:

"İlk A takım deneyimimi Ertuğrul Sağlam döneminde Ozan Tufan ile birlikte Avusturya kampına giderek yaşadım. A Takımla birlikte olmak, tecrübeli oyuncularla bulunmak bizim gibi genç oyuncuların ufkunun gelişmesine neden oluyor. Ben futbolculuk yaşamımda Bursaspor'a geldiğim ilk günden itibaren Batalla'yı kendime idol seçtim. Antrenmanlarda ondan bir şeyler öğrenmek için büyük gayret gösteriyorum. İnşallah ben de onun gibi Bursaspor'un vazgeçilmez oyuncularından birisi olurum."

DÜNYANIN EN HIZLI GOLÜNÜ ATTI

Furkan Soyalp, 14 yaşındayken çıktığı ilk resmi maçında Coca Cola Akademi Ligi'nde Ankaraspor forması ile Gençlerbirliği'ne santra ile birlikte attığı gol dünya futbol tarihine en erken gol olarak geçmişti. Soyalp, "Santra sonrası kaleciyi yerinde görmeyince vurdum gol oldu. Bu gol sonrası Coca Cola reklamında da oynadım. Bu benim ileride çocuklarıma anlatabileceğim en güzel anılarımdan biri oldu" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 09:34 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:38 - HABER MERKEZİ
A