Başörtüsü protestosu

Başörtüsü protestosu

ORTA öğretimdeki başörtüsü düzenlemesi, Arkara'da Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelen bir grup Halkevi üyesi kadın tarafından protesto edildi. Ellerinde dilekçelerle bina içine girmek isteyen grupla güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Eylemciler, güvenlikçi şiddetine maruz kaldıklarını iddia ederek, yolunan bir tutam saçı basın mensuplarına göstererdi.

2014.10.01 13:53 - Son Güncellenme: 2014.10.01 13:55 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Başörtüsü protestosu

Orta öğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını protesto etmek isteyen Halkevleri üyesi bir grup kadın, öğle saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı önüne geldi.

Ellerinde bulunan dilekçelerle bina içerisine girmek isteyen grup üyeleri ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Güvenlik görevlileri bu sırada basın mensuplarının görüntü almasını engellemek istedi. Halkevleri üyeleri güvenlik görevlileri tarafından bina içerisinden çıkarıldı.

Eylemciler güvenlik görevlilerinin kendilerine şiddet uyguladığını öne sürerek, orta okullarda başörtüsü serbestisine karşı olduklarını ve bunu protesto etmek için geldiklerini söyledi.

Grup daha sonra gelen çevik kuvvet ekipleri eşliğinde bakanlık yerleşkesinden çıkarıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.10.01 13:53 - Son Güncellenme: 2014.10.01 13:55 - HABER MERKEZİ
A