Başkentgaz'da işten çıkartma eylemi

Başkentgaz'da işten çıkartma eylemi

Güvenlik görevlisi ve temizlik işçilerinin aralarında olduğu bir grup, işten çıkartıldıklarını gerekçesiyle eylem yaptı.

2013.07.15 14:49 - Son Güncellenme: 2013.07.15 14:50 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Başkentgaz'da işten çıkartma eylemi

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'de (Başkentgaz) güvenlik görevlisi ve temizlik işçisi olarak çalışan bir grup, 45 gündür maaş alamadıkları ve işten çıkartıldıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Başkentgaz'ın Maltepe'deki Genel Müdürlük binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Alparslan Sungur, işçilerin yaklaşık 5-6 yıldır Başkentgaz'da çalıştığını belirterek, şirketin özelleştirilmesi ardından 150 güvenlik görevlisi, 60 temizlik işçisi olmak üzere 210 kişinin işten çıkartıldıklarını söyledi.

Yaklaşık 45 gündür maaş alamadıkları için mağdur olduklarını ifade eden Sungur, "İki gün önce 'yarın çıkıyorsunuz' dediler. Fiili olarak işten çıkarttılar ama kağıt üzerinde işten çıkartmıyorlar. Haklarımızdan vazgeçmemiz için çalışıyorlar. Biz hakkımızı aramaya geldik. Ramazan günü bu yapılmaz. Böyle insanlık olmaz" diye konuştu.

İşten çıkartılanlardan Ali Şahin de şirketin yeni sahibinin kendilerini işten çıkarttıktan sonra yerlerine yeni personel alacağını öne sürdü.

İşine son verilen güvenlik görevlilerinin Ankara'nın çeşitli semtlerinde bulunan basınç düşürme istasyonlarında görevli olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

"Tüm Ankara'ya doğalgaz bu istasyonlardan sağlanıyor. Biz bu istasyonların güvenliğini sağlıyorduk. İşten çıkartıldığımız için şimdi oraların kapısı kilitli. Güvenliği sağlanamadığı için de her türlü sabotaja açık. Ankara şu an çok büyük tehlike içinde. Bizim çıkışımızı vermedikleri için oraların sorumluluları hâlâ bizler görünüyoruz. Yetkililerden mağduriyetimimizin giderilmelerini ve istasyonlardaki patlama tehlikesine karşı önlem almalarını istiyoruz."

Basın açıklamasının ardından Başkentgaz yetkilileri, gruptakilerle görüştü. Yetkililerin, işçilere maaşlarının ödeneceği ve şirketten çıkış işlemlerinin de en kısa sürede yapılacağını söylediği öğrenildi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.07.15 14:49 - Son Güncellenme: 2013.07.15 14:50 - HABER MERKEZİ
A