Başkent'teki Bursa Evi'nde sona doğru

Başkent'teki Bursa Evi'nde sona doğru

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, sosyal tesis ağına yeni bir halka olarak eklediği Ankara Kalesi'ndeki Bursa Evi inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Evi'nin Ankara'daki Bursa lobisine güç katacağını ve Başkent'te yaşayan Bursalıları tek çatı altında bir araya getireceğini söyledi.

2013.05.09 14:21 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Başkent'teki Bursa Evi'nde sona doğru

Bursa Derneği'nin Ankara Kalesi'ndeki 146 metrekarelik dernek binasının, talebi karşılamakta güçlük çekmesi üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi, kalenin hemen girişindeki iki binayı da kamulaştırarak, Başkent'e Bursa Evi kazandırılması için çalışmaları başlatmıştı. Harabe halindeki sivil mimarlık örneği yapıların yıkılmasının ardından tamamlanan rekonstrüksiyon çalışmaları sonrası başlanan restorasyon inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Ankara'daki Bursalıların buluşma mekanı olacak tesislerde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Buluşma noktası olacak
Ankara'da 9 binin üzerinde Bursalı bürokrat olduğunu ifade eden Başkan Altepe, Ankara ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla bu projeyi önemsediklerini söyledi. Başkent'in en önemli noktası olan kale içine bir sosyal tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bu tesis gerek bakanlıklar gerekse genel müdürlüklerde çalışan Bursalıların buluşma mekanı olacak. Ankara'daki Bursa lobisinin güçlenmesi ve Bursa için üretilecek fikirlerin burada şekillenmesini hedefliyoruz. İnşaatımız tamamlanma aşamasına geldi. Hedefimiz inşaatı kısa zamanda bitirip, tesislerimizi kullanıma açmak" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.09 14:21 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:22 - HABER MERKEZİ
A