Başkent'te Bursa rüzgarı

Başkent'te Bursa rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesis ağına yeni bir halka olarak eklediği Ankara Kalesi'ndeki Bursa Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Evi'nin Ankara'daki Bursa lobisine güç katacağını ve Başkent'te yaşayan Bursalıların artık tek çatı altında bir araya gelebileceğini söyledi.

2013.10.08 18:04 - Son Güncellenme: 2013.10.08 20:08 - Bursa Bölge
A
Başkent'te Bursa rüzgarı

Mesut DEMİR /BURSADABUGUN.COM

 

Bursa Derneği'nin Ankara Kalesi'ndeki 146 metrekarelik dernek binasının, talebi karşılamakta güçlük çekmesi üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi, kalenin hemen girişindeki iki binayı da kamulaştırarak, Başkent'e Bursa Evi kazandırılması için çalışmaları başlatmıştı. Harabe halindeki sivil mimarlık örneği yapıların yıkılmasının ardından tamamlanan rekonstrüksiyon ve restorasyonun ardından Bursa Evi tüm görkemiyle Ankara Kalesi'ndeki ihtişamlı yerini aldı. Ankara'da yaşayan Bursalıların yeri adresine haline gelmesi hedeflenen Bursa Evi'nin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Harmancık, İznik Boyalıca Belediye Başkanları, AK Parti Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Bedrettin Yıldırım, İsmail Aydın, CHP Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, Aykan Erdemir, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, BESOB Başkanı Arif Tak, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile çok sayıda davetli katıldı.

Evinize hoş geldiniz
Ankara Kalesi'nin girişinde düzenlenen ve Mehter Takımı, Kılıç Kalkan Ekibi ve Halk oyunları ekibinin gösterileriyle renklenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin yönetim merkezi Ankara'da Bursalıları bir araya getirecek olan Bursa Evi'nin büyük önem taşıdığını söyledi. Bursa sahilleri, dağ etekleri gibi en nadide yerlerinde oluşturdukları 26 sosyal tesis arasında yer alan Ankara Kalesi'ndeki Bursa Evi'nin aynı zamanda iki kent arasındaki kadim dostluğun da bir nişanesi olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursa Yunan işgaline uğradığında Ankara'da Meclis kürsüsü üzerine siyah örtü ötüldü ve işgal bitene kadar örtü kaldırılmadı. Bu Ankara'nın Bursa'yı sahiplenmesini gösteriyordu. Bursa'mız ve Ankara'nın bu dostluğu her zaman sürdü. Bu dostluk spor kulüplerimize de yansıdı. Ankaragücü maçlarında 16. Dakikada, Bursa'da da 6'ınca dakikada statlarda Bursa ve Ankara sesleri yükseliyor. Önemli kararların alındığı, stratejilerin belirlendiği önemli bir merkez olan Ankara'da Bursa'nın güçlü bir lobisi olmalı. Ankara'da, bakanlık ve genel müdürlüklerde çalışan 9 bin üzerindeki Bursalının bir araya geleceği, Bursa'yı konuşacakları, kentin geleceğine katkı koyacakları, iskenderi, pideli köftesi ile tüm güzelliklerinin sunulacağı güzel bir merkezi açıyoruz. Ankara'daki tüm Bursalıları, Bursalı olmayıp, bursa dostu olanları buraya bekliyoruz. Tesislerimizin kapısı herkese açık. Evinize hoş geldiniz" dedi.

Bu mekanın yaşatılması gerekli
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Bursa gibi bir şehrin Türkiye'nin başkentinde Bursalıları buluşturacak önemli bir mekan hazırlamasının ve bunun Ankara Kalesi içinde olmasının takdire değer olduğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olmasaydı böyle bir mekanın tanzim edilmesinin hem masraf, hem çalışma hem de ekip açısından mümkün olmayacağını ifade eden Arınç, "Başkanımız, Ankara'da bütün dostları bir araya getirme düşüncesinden bahsetti. Severek kabul ettim. Bütün partilerden değerli arkadaşlarımızın katılmış olması geçmişten bu yana Bursa siyasetinin ne kadar olgun, birbirine seven insanlara yürüdüğünü gösteriyor. Bursa siyasetinin seviyesi geçmişte olduğu gibi bugün de düşmedi. Arkadaşlarımla iftihar ediyorum" diye konuştu.
Açılışı yapılan Bursa Evi'nin yaşatılması gerektiğini dile getiren Arınç, "Bu mekanın yaşaması insanların içinde bulunmasıyla mümkün. İçi boş olursa 1 sene içinde çöker. Bursa Evini kullanmamız lazım. Zaman zaman buluşma adresini burası vermek suretiyle toplantılar yapmazsak, bugünkü haliyle hizmet edemeyen haliyle kalırsa unutulur gider. Yapılan hizmetler boşa gitmiş sayılır. Başkanımıza böyle bir imkanı hazırladığından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa'nın geleceği açısından önemli
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise ağırlıklı olarak bu ve benzer evler ve derneklerin metropol şehirlerde açıldığını, Bursa gibi şehrin bir başka yerde böyle bir ev açmasının alışılagelmiş olmadığını kaydetti. Ancak Ankara'nın Türkiye'nin en önemli merkezi olduğunu ifade eden Çelik, "Bursa'nın sorunlarının bir merkezde her türlü siyasi mülahazalardan uzak şekilde, Bursalı bürokrat ve siyasilerin, deneyimli büyüklerimizin bir araya gelerek, geleceğin Bursa'sına katkı sağlaması açısından Bursa Evi son derece önemli. Dernek yetkililerine ve mekanın genişlemesi ve bu noktaya gelmesine katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ankara Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı da dernek binasının hemen yanına yapılan Bursa Evi'nin Bursa lobisinin güçlenmesine katkı sağlayacağını belirterek, katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Başkent'te Bursa rüzgarı

İLGİLİ GALERİ

Başkent'te Bursa rüzgarı

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 18:04 - Son Güncellenme: 2013.10.08 20:08 - Zeynep Çelik
A