Başkan Dündar Demirtaş'ı dinledi

Başkan Dündar Demirtaş'ı dinledi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Başkan mahallemizde" projesi kapsamında Demirtaş'ta görev yapan muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

2011.11.02 11:27 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Başkan Dündar Demirtaş'ı dinledi

Mahalle gezisi öncesinde muhtarlar ve vatandaşlarla toplantı yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgenin meselelerini dinledi. Bütün muhtarları ve vatandaşları tek tek dinleyerek not alan Başkan Dündar, bölgenin meselelerini ilgili kurumlara aktararak çözüm üreteceklerini söyledi. Osmangazi Belediyesi olarak Demirtaş Bölgesi'ne önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen Başkan Dündar, "Demirtaş'ta 15 bin metrekare alanda meydan düzenlemesi yapıyoruz. Bölge halkımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, sosyal hayatı canlandıracak meydan projemizde;camii de yer alıyor. Meydan düzenlemesiyle birlikte Demirtaş'ın çehresi değişecek. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzü buraya taşıyacağız. Böylece belediye size çok daha yakın olacak" dedi.
Belediye olarak bölgeye büyük hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Başkan Dündar, dev yatırımların bir biri ardından projelendirildiğini kaydetti. Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Dündar, toplam 4 bin 531 metrekarelik alanı kapsayan projede, yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra engelli ve çocuk yüzme havuzun da yer alacağını kaydetti. Başkan Dündar, "Demirtaş Baraj bölgesinde 31 bin 575 metrekare alana kurduğumuz Atıcılık ve Trap Tesisleri, Türkiye'nin dört bir yanından sporseverleri ağırlayacak. Sağlıklı hayat için spor yapma imkanı sunan tesisimizde trap ve skeet poligonu, idari bina, çocuk parkı, piknik yerleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness aletleri, büfe/kafe, spor sahaları ve otopark yer alacak. Projemizle birlikte Demirtaş Bölgesi cazibe merkezine dönüşecek" diye konuştu.
Başkan Dündar, Demirtaş'ın dört bir yanını parklarla donattıklarının da altını çizerken, ihtiyaçlar doğrultusunda yeni park alanlarının da bölgeye kazandırılacağını anlattı. Çıkmaz sokakların açılması hedefi doğrultusunda Demirtaş'ta da 4 çıkmazı açarak diğer cadde ve sokaklarla bağlantısının sağlandığını vurgulayan Bakan Dündar, "Demirtaş; Barbaros, Dumlupınar, Sakarya, Cumhuriyet Mahallelerinde imar yolu açma çalışmaları, kilit parke, tretuvar ve yol tamirleri ile yollarımız daha konforlu, trafiğimiz daha rahat hale getirildi. Cumhuriyet Mahallesi'nde Osmangazi Camii bahçe duvarı ve çevre düzenlemesi yaptık. Ayrıca cami çevresindeki sokaklara yaptığımız bordür ve kaldırımla sokağımız artık daha güzel. Barbaros'ta 5 bin 155 ton, Cumhuriyet'te 5 bin 955 ton, Dumlupınar'da bin 861 ton, Sakarya'da 2 bin 306 ton asfalt ve yama çalışması ile yollarımızı yeniledik, trafiği rahatlattık" dedi.
Dündar, elektrik, su, PTT, doğalgaz gibi hizmetlerin belediye yetki alanında olmadığını, ancak bu tür sorunları kendilerine ulaştıkça ilgili kurumlara aktardıklarını dile getirirken, çözümü noktasında gerekli teşebbüsleri yaptıklarını sözlerine ekledi. Belediye hizmet binasındaki toplantının ardından mahalle muhtarları ve vatandaşlarla birlikte adeta sokak sokak bölgeyi gezen Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi'nin eli Demirtaş'a değdi. Bunu her sokakta, her mahallede görüyoruz. Demirtaş ilçemizin en sorunsuz bölgelerinden biri haline geldi. Modern bir yapıya bürünüyor. Bunu önümüzdeki dönemde çok daha net olarak göreceğiz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.02 11:27 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A