Başkan Dündar'dan öğrencilere mesleki tavsiyeler

Başkan Dündar'dan öğrencilere mesleki tavsiyeler

Bursa Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öğrencilere ileride seçecekleri meslekler konusunda tavsiyelerde bulundu. Başkan Dündar, gençlere avukatlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığı hakkında bilgiler verdi.

2014.11.24 16:14 - Son Güncellenme: 2014.11.24 16:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Başkan Dündar'dan öğrencilere mesleki tavsiyeler

 

Bursa Anadolu Lisesi 9-F sınıfı öğrencisi Şeyma Uslu, Meslek Tanıtma Kulübü'nden sorumlu öğretmeninin, mesleklerini tanıtmak için bir kişiyi okula getirmesi konusunda verdiği ödev üzerine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı okullarına davet etti. Şeyma'nın davetini kırmayarak Bursa Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Dündar, meslek seçimleri konusunda gençlere bazı tavsiyelerde bulundu. Gerek avukatlığı dönemindeki başarılı iş yaşantısı, gerekse de milletvekilliği ve belediye başkanlığı dönemlerindeki başarılı yöneticiliğiyle ön plana çıkan Başkan Dündar, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, avukatlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığı konularında merak ettikleri noktalara açıklık getirdi.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için de ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Başkan Dündar, "Öğrenciler arasında bir fırsat eşitliği var. Herkes üniversite sınavına girebiliyor ve çalışmalarının karşılığını istediği okulda okuyarak alıyor. Öğrencilerimiz yeter ki derslerini çalışsın. Çalıştıkları zaman çok güzel yerlere geleceklerdir" dedi.

Öğrencilik yıllarında çok çalışmanın ilerde insanı mutlaka başarıya ulaştıracağı belirten ve kendisinin de bunun en güzel örneklerden biri olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Ben Yunanistan'ın Gümülcüne kentinden okumak için Türkiye'ye geldim. Parasız yatılı liseyi bitirdikten sonra üniversite de hukuk bölümünü okuyarak avukat oldum. Daha sonra ise siyasete girerek bir dönem milletvekilli yaptım şuanda da iki dönemdir Osmangazi Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Benim başarıya ulaşırken geçtiğim yollar herkese açık. Önemli olan bir hedef belirlemek ve bu hedef doğrultusunda çalışmak. Sizler öncelikle liseden başarılı bir şekilde mezun olmayı hedeflemelisiniz. İkinci adımda hedefiniz ise üniversiteyi kazanmak olmalı. Hedefinize ilerlerken birçok zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ancak asla pes etmeden belirlediğiniz hedefe ulaşmak için mücadele ederseniz mutlaka o hedefinize ulaşırsınız" diye konuştu. 

Daveti üzerine Başkan Dündar'ın okullarına gelmesinden dolayı büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Şeyma Uslu da, "Öğretmenimiz ileride yapmak istediğimiz meslekler hakkında bilgi sahibi olmak adına o mesleği yapan bir kişiyi okulumuza getirmemizi istedi. Bende siyaset bilimleri fakültesi ve hukuk fakültesinden hangisini seçmem konusunda tereddütte kaldığım için Başkanımız Mustafa Dündar'ı davet ettim. Çünkü başkanımız hem hukuk fakültesinden mezun oldu hem de siyaset yapıyor. Başkanımız gelmeden önce hangi bölümü okumak istediğim konusunda büyük tereddüt yaşıyordum. Başkanımızın vermiş olduğu bilgiler ve bulunduğu tavsiyeler bana çok yardımcı oldu. Artık kararımı verdim, hukuk fakültesinde okumak istiyorum" ifadelerini kullandı.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.11.24 16:14 - Son Güncellenme: 2014.11.24 16:14 - HABER MERKEZİ
A