Başkan açıkladı! Orhaneli yangını sabotaj mı? (ÖZEL HABER)

Başkan açıkladı! Orhaneli yangını sabotaj mı? (ÖZEL HABER)

Orhaneli'de çıkan yangının ardından gündeme gelen sabotaj iddiası kafaları karıştırdı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, yangının kesinlikle sabotaj olduğunu söyledi.

2019.08.08 10:03 - Son Güncellenme: 2019.08.08 10:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Başkan açıkladı! Orhaneli yangını sabotaj mı? (ÖZEL HABER)
04:04 Başkan açıkladı! Orhaneli yangını sabotaj mı? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Başkan açıkladı! Orhaneli yangını sabotaj mı? (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN-KAAN VARDAR / BURSADA BUGÜN

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, geçtiğimiz günlerde ilçeye bağlı Çivili Mahallesi'ndeki ormanlık alanda tam 9 ayrı yerde meydana gelen yangında sabotaj ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 5 Ağustos Pazartesi günü yaklaşık 60 hektarlık alanın kül olmasına neden olan orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ali Aykurt, sabotaj iddiasının en kuvvetli ihtimal olduğunu vurgularken, tespit çalışmalarının henüz sürdüğünü vurguladı.

İMAR VERİLME DURUMU YOK

Çivili mevkiinde meydana gelen yangının imara açılabilecek bir yer olmadığının altını çizen Aykurt, "Konu madenle ilgili de değil. Ormanın hemen dibinde maden hale hazırda var. Devlet zaten maden için izin veriyor tıpkı kömür gibi. Maden çıkarıldıktan sonra zaten ağaçlandırma yapılıyor" dedi.

YANGIN NOKTALARI GİDEREK ARTTI

Şüphelerin başında terörün geldiğini açıklayan Başkan Ali Aykurt, "Araştırmalardan sonra çıkacak. İlk başladığında 7 noktaydı ardından 2 nokta daha eklendi. Helikopter havalanıp görüntü almaya başlayınca yeni noktalar artmadı. 8 helikopter müdahale etti biri de sadece görüntü aldı" dedi.

GEÇ MÜDAHALE EDİLMEDİ

Yangına geç müdahale edildiği iddialarına da yanıt veren Orhaneli Belediye Başkanı, " Haber verilen saat 07.00'ye yakın. Uzak ve sapa bir yer, karadan müdahale edilmeye saat 08.05 gibi başladı. Helikopterler ise 08.15 gibi müdahale etti. 08.30 gibi ise yangın noktalarının çoğalması bitti. Rüzgar olması çalışmaları ise güçleştirdi" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.08.08 10:03 - Son Güncellenme: 2019.08.08 10:18 - HABER MERKEZİ
A