Başına 7 milyon dolar ödül konuldu

Başına 7 milyon dolar ödül konuldu

ABD, özel birliği ile Somali'de operasyon düzenleyerek ele geçirmeye çalıştığı "Kötü Molla" lakaplı Eşşebap örgütü lideri Ebu Zübeyr'in yerini söyleyene 7 milyon dolar ödül vereceğini duyurdu

2013.10.08 11:06 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:06 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Başına 7 milyon dolar ödül konuldu

ABD'nin 1 numaralı düşmanı Usame bin Ladin'i öldüren Amerikan özel kuvvetleri Delta Force'un ölü ya da diri yakalamak üzere Somali'de aradığı "Kötü Molla" lakaplı Eşşebap örgütü lideri Muhtar Ebu Zübeyr'in başına 7 milyon dolar konuldu.

ABD'li yetkililer, Kenya'nın başkenti Nairobi'de geçen ay aralarında Hollanda'da yaşayan Türk kökenli Elif Yavuz'un da bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği alışveriş merkezi saldırısının sorumlusu olduğu söylenen Zübeyr'i bulana veya bulunduğu yeri haber verene ödülü verileceğini bildirdi.

AFGANİSTAN'DA EĞİTİLDİ

2008 yılından beri Eşşebap'ın liderliğini yürüten ve asıl adı Ahmed Abdi Godane olan Eşşebap lideri Ebu Zübeyr, Pakistan'da üniversite eğitiminin ardından, Afganistan'da uzun yıllar El Kaide terör örgütü tarafından eğitildi. Örgüt elemanlarına yönelik uluslararası aramaları hızlandıran ABD, özellikle Libya ve Somali'de örgüt militanlarını bulmak üzere her türlü bağlantı bilgisini değerlendiriyor. Önümüzdeki günlerde konu ile alakalı baskınların artırılması bekleniyor.

KENYA POLİSİNDEN BİLGİ VERENE 6 BİN DOLAR

Kenya polisi de Westgate alışveriş merkezine yapılan terör saldırısına yönelik bilgi topluyor. Yetkililer, aranan kişiler hakkında bilgi verenlere 6 bin dolar ödül vereceklerini duyurdu. Aranan isimler Kenya vatandaşı Abdülkadir Haret Muhammed ve Somali vatandaşı Hüseyin Abdi Ali. İki teröristin çok uzakta olmadıklarını düşünen yetkililer, araştırmalarını Mombasa ile Somali sınırına yakın Garissa kentinde yoğunlaştırdı.

İNGİLTERE İÇİŞLERİ BAKANI'NA EL-LİBİ SORGUSU

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'e, Tanzanya ve Kenya'daki elçiliklere saldırıda rolü olan ve Amerikan özel askeri birliği Delta Force tarafından yakalanan El Kaide lideri Ebu Anas el-Libi'ye neden iltica hakkı verildiği sorulacak.

HOLLYWOOD FİLMİ GİBİ

Amerikan Delta Force'un Libya'nın başkenti Trablus'ta yaptığı baskında yakalanan ve "ABD'nin Bin Ladin'in ardından en çok arananlar listesine koyduğu" Ebu Anas el-Libi'nin yakalanış hikâyesinin Hollywood filmlerini aratmadığı ortaya çıktı. Pusuya yatan Delta Force kuvvetleri, El Libi'nin cumartesi şafak vakti otomobilinin gelmesini beklemişler, ardından otomobili durdurarak, camları kırıp onu içinden almışlar. Ardından onu siyah bir Mercedes'in içine koyarak kaçırmışlar. El-Libi'nin Amerikan gemisinde sorgulandığı açıklandı.

HAMİLE ELİF'İ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Kenya'nın başkenti Nairobi'de 21 Eylül'de Eşşebap örgütünün bir alışveriş merkezine düzenlediği kanlı saldırıda aralarında 8.5 aylık hamile Türk kökenli Elif Yavuz ve erkek arkadaşının da bulunduğu 72 kişi öldürülmüş, 300'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.08 11:06 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:06 - HABER MERKEZİ
A