Basın bültenleri tarih mi olacak?
Bersay İletişim Grubu İcra Kurulu Başkanı Tolga Yücel, çok uluslu şirketler kendi medyalarını oluşturmaya başladığını, artık basın bültenlerinin yok olacağını söyledi.
2014.01.31 14:05 - Son Güncellenme: 2014.01.31 14:11 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM
Türkiye'de iletişim sektörünün en büyük ve en köklü kurumlarından Bersay İletişim Grubu, Bersay Network büyümesini sürdürüyor. Türkiye'nin en geniş ve en etkin entegre iletişim ağını kuran Bersay İletişim Grubu, Türkiye çapında iletişim alanında danışmanlık ve ajans hizmeti veren birey ve kurumların katılımı ile "Bersay Network"ü oluşturdu.
Bersay İletişim Grubu İcra Kurulu Başkanı Tolga Yücel, Marigold Termal Otel düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de danışmanlık pastasının 85 milyon dolar civarında olduğunu, bu rakamın yüzde 40'ını Bersay İletişim Grubu'nun yaptığını söyledi.
FİRMALAR ARTIK KENDİ MEDYALARINI KURUYOR
Önümüzdeki dönemde medyada içerik kavramının öne çıkacağını dile getiren Tolga Yücel, "Artık çok uluslu şirketler kendi medyalarını oluşturmaya başladı. Gazeteciler artık bu şirketlerin medyalarında çalışmayı tercih ediyor. Artık gazetecilerin medyaya gidip çalışması değil, internet, sosyal medya ve dijital dünya üzerinden yönetilen bir mecraya doğru gidiyor. Takipçisi çok olan firmalar, artık kendi yayınlarını yapmaya başladı. Bunu da global olarak açıkladılar. Örneğin bir firma 'Ben basın bültenini öldüreceğim. Benim mecram bu. Bizi herkes buradan takip etsin' dedi. Takipçileri de o kurum ile ilgili haberi o mecrada okuyacak, basın mensubu da haberi o mecradan alabilecek" diye konuştu.
EKONOMİK CANLILIK DOĞUYA DOĞRU KAYIYOR
Bersay olarak network'u küresel anlamdan kent bazına indirdiklerini vurgulayan Yücel, "69 ülkede 106 ofiste, 2 bin 500 danışmanlık hizmeti veriyoruz. Türkiye'de Bursa, Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Çanakkale, Kayseri, Adana, Gaziantep, Antalya, Samsun, Ordu, Giresun, Malatya, Elazığ gibi kentlerde hizmet veriyoruz. Network ve ekonomik canlılık artık doğuya doğru kayıyor. Bu hizmetlerle entelektüel sermayeyi arttırmayı hedefliyoruz" dedi.
"NEYİ YAPACAĞIN DEĞİL NASIL YAPACAĞIN ÖNEMLİ"
Bursa'nın şuanda kendi önünde 2 tercihi olduğuna işaret eden Tolga Yücel, "Birincisi orta gelir tuzağından kurtulmak yani ana sanayisini değiştirmek ya da yanına yeni ana sanayiler kurmak. Sanayi arazisi bitmiş olan bir kentte siz anca derinleşerek sanayinizi arttırabilirsiniz. Ya da sanayiden tamamen vaz geçerek başka sektörlerde lider kent olma arayışına geçebilirsiniz. Bursa 16 milyar dolarlık bir katmadeğer üretiyor. Bunun 10 milyar doları sanayi üzerinden yapılıyor. İkincisi markalaşma. Bursa gibi kentlerde neyi yapacağın değil nasıl yapacağın konusunda problem var. Onun için bizim hedefimiz yereldeki fikri ulusala taşımak, ulusaldaki fikri de yerele taşımak" şeklinde konuştu.