Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa'da: "Basının omzundan tetikçilik yapanları..."

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa'da: "Basının omzundan tetikçilik yapanları..."

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda görevini ifa eden basın mensuplarını yüceltmeye, onlara destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Sizlerin de bugün basın adına ortaya çıkarak ancak basının omzundan tetikçilik yapanları artık aranızdan ayıklamanızın vakti gelmiştir. Basını bugün sadece bir şantaj aracı olarak, menfaat ve çıkar odağı olarak kullanmak isteyenleri de siz içinize sokmayın, içinizde barındırmayın." dedi.

2018.04.02 15:36 - Son Güncellenme: 2018.04.02 16:51 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa'da: "Basının omzundan tetikçilik yapanları..."

Çavuşoğlu, Basın İlan Kurumu tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı"nın sertifika töreninde yaptığı konuşmada, demokratik toplumların en önemli ihtiyaçlarından birisinin de bilgiye ulaşmak olduğunu belirtti.

Bilgiye ulaşmanın vasıtaları ne kadar çeşitli ve önü açık ise o toplumun demokratikleşmesinin de yüksek olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Dolayısıyla bilgiye ulaşmak noktasında basın çok önemli bir yer teşkil ediyor. İnsanımızın bilgiye ulaşmasında vasıta olan basınımızın bugün temsil ettiği görev, çok önemli bir yer teşkil ediyor." ifadesini kullandı. 

Çavuşoğlu, devlet mekanizmasının yasama, yürütme ve yargı olarak üç organ üzerinde şekillendiğine işaret ederek, "Ancak dördüncü güç olarak da basın ve medyadan bahsedilir. Hal böyle olunca ülkemiz ve demokrasimiz için çok önemli görev ifa eden kardeşlerimizin de çalışma hayatlarına mümkün oldukça en iyi donanımla başlamaları o bakımdan önem arz ediyor." diye konuştu. 

- "Çalışma Bakanlar Kurulunda" 

Sertifika almaya hak kazananların gazetelerin asgari kadrolarında doğrudan yer alabileceklerine değinen Çavuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Basın sektöründe istihdam edilecek katılımcılara İŞKUR maaş ve genel sağlık sigorta prim desteği verecek, KOSGEB ise 50 bin liraya kadar maaş desteği sağlayacaktır. Dolayısıyla burada İŞKUR'a da ve KOSGEB'e de özellikle Sayın Bakanımız Jülide Sarıeroğlu'na da teşekkür ediyorum."  

Çavuşoğlu, göreve geldikleri andan itibaren basın camiasıyla çok yakın ilişki sağladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Onların beklentileri, talepleri bazı konulardaki çözümsüzlüklerini son erdirmek bakımından bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir basın buluşması sağladık. Orada da bütün meseleleri masamıza yatırdık. Bunun yanı sıra Sayın Başbakanımızın talimatı çerçevesinde son günlerde basına dönük nasıl iyileştirmeler yapabilirizin çalışmalarını da yine bu anlamda sürdürmeye devam ediyoruz. İnşallah o noktada tamamlayacağımız çalışmaları hükümetimize sunacağız. Sunumlarını gerçekleştireceğiz ve akabinde beklenen bu mevzuat çalışmasının yasalaşması için de çaba sarf edeceğiz. Yine geçtiğimiz pazartesi günü özellikle 2016 yılından bu yana Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından belirlenen basın ilan tarifelerinin artırılmasına ilişkin çalışma da Bakanlar Kurulunda bakanlarımızın imzasına açılmış oldu. Ümit ediyorum o da kısa bir süre içinde nihayete erdirilerek sona erecek ve özellikle yerel basında beklenen bu iyileştirme de bir can suyu olacak diye düşünüyorum."

- "Ayrık otlarını temizlemeniz gerekiyor" 

Basın İlan Kurumunun kurulduğu tarihten bugüne gazetecilere kredi temin etmeye, destek vermeye devam ettiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte de inşallah bunları artırarak sürdüreceğiz. Basınımızın önemini biliyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızın hangi şartlarda hangi durumda çalışmak zorunda kaldıklarını da biliyoruz. İnşallah bunlarla ilgili olarak gerekli çalışmaları yaparak basınımızın bizden beklentilerini karşılamak için elimizden geleni yapacağız." dedi. 

Çavuşoğlu, basın sektörünün ve gazetecilerin 15 Temmuz'da çok önemli bir sınavdan geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz bu ülkeye karşı çok büyük bir işgal girişimiydi. O gün demokrasinin, vatanın, Türkiye'nin yanında hiç şüphesiz saf tutarak bu noktada üzerine düşeni layıkı veçhile yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımıza ve kuruluşlarımıza tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Amacına matuf basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda görevini ifa eden basın mensuplarımızı yüceltmeye, onlara destek vermeye devam edeceğiz. Sizlerin de bugün basın adına ortaya çıkarak ancak basının omzundan tetikçilik yapanları artık aranızdan ayıklamanızın vakti gelmiştir. Basını bugün sadece bir şantaj aracı olarak, menfaat ve çıkar odağı olarak kullanmak isteyenleri de siz içinize sokmayın, içinizde barındırmayın arkadaşlar. Bu önemli bir şey. Özellikle vatan, millet ve mukaddesat söz konusu olduğunda bunları bir tarafa koyarak adeta terörizmin yanında rol alan ve bunu yaparken de basın özgürlüğünün arkasına gizlenen kişileri biz de biliyoruz, siz de biliyorsunuz. Toplumumuz zaten bunlara itibar etmiyor ama ne olursa olsun sizlerin bu konuda aranızdaki bu ayrık otlarını temizlemeniz en azından onlara yüz vermemeniz gerekiyor."

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ve Basın İlan Kurumu Bursa İl Müdürü Osman Başeğmez, daha sonra Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'na, Mudanya'da adına dikilen 10 çınar fidanının sertifikası ile çini tabak hediye etti.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve beraberindekiler, kursiyerlere sertifikalarını verdi. 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: "15 Temmuz'da ülke işgal edilmeye çalışıldı" 

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Basın Buluşmalarına' da katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu gündeme dair basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Basın Buluşmalarına' katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Kosova'da yapılan FETÖ mensuplarına yönelik operasyondan, Afrin harekâtına kadar birçok konuyu değerlendirdi. 15 Temmuz'da ülkenin işgal edilmeye çalışıldığını söyleyen Çavuşoğlu, "Bu terör örgütünün nerede bir mensubu varsa, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere defalarca ifade edildi. Nereye kaçarsa kaçsınlar, hangi deliğe girerseler girsinler, hangi inde bulunurlarsa bulunsunlar. Bunların dünyada peşini bırakmayacağız. Balkanlarda da etkinlik gösterdikleri ülkelerin başında gelen Kosova'da bu şekilde bir çalışma oluyordu. Sonuçta 6 terörist yapılan ortak çalışma neticesinde yakalanarak teslim alındı. Şunu söylemek lazım sadece Balkanlar özelinde değil dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun bu teröristlerin mutlaka peşine düşüp Türk adaletine teslim edeceğiz. Bu FETÖ'cü teröristler Türkiye'de bir darbe girişimine kalkıştı. 251 şehidimiz var. 2 bin 194 gazimiz var. Milletimizin göstermiş olduğu büyük bir dirençle bunda başarı sağlayamadılar. Ama bu terör organizasyonu sadece Türkiye'ye matuf olarak bu tip operasyonları gerçekleştirmek için kullanılacak bir terör örgütü değil. Bir meczubun tek başına yapabileceği şeyler değil bunlar. Mutlaka arkalarında başka bir akıl, güç var. Bu akıl nasıl Türkiye için 40 yıl sinsice bu ülkenin hücrelerine kadar sirayet etmiş ve orada uyumaya bırakılmış, günü geldiğinde de harekete geçirilmişse aynı durum bugün varlık gösterdikleri ülkeler için de geçerlidir. Bu Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan hatta Moğolistan, Güney Amerika ülkeleri için de geçerlidir. Çünkü bunların eğitim kisvesi, hoşgörü adı altında devletin stratejik organların içine yerleşmek suretiyle, bir ülkeyi felç etmek gerektiğinde o ülkeyi teslim almak için harekete geçen bir organizma olduğu biliyoruz. Bu çabamız sadece Türkiye açısından değildir. Ben geçtiğimiz hafta Moğolistan'daydım. Orada da bakanlara ve resmi temaslarda bunları anlattık. Bunlar akıllarını bir yere teslim etmiş, mankurtlardır. Bunlar kendilerini hangi talimat verilirse isterse eğitimci olsun, o aklın kiraladıkları kişilerdir. Onlar için de bir risktir. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Eğitim yuvası olarak gösterdikleri okulların içine girdiklerinde bu okulların karanlık bölgelerinde arka odalarında bu işleri organize etmek için kurulmuş merkezleri olduğunu görüyoruz" dedi. 

"Bunu yapacak başka bir silahlı kuvvet yok" 

Zeytin Dalı Harekatı'nı da değerlendiren Çavuşoğlu, "Silahlı güçlerimiz Zeytin Dalı adı altında bir hareket başlattı. Bir tek sivilin burnu kanamadan bu operasyonu gerçekleştirebilecek başka bir ülkenin silahlı kuvveti yoktur. Burada ülkemizde milletimizde ve başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ne kadar gurur duysak azdır. Bu operasyonun amacını başından beri açıkladık. Bu bölgede bir koridor üzerinden Türkiye'yi kuşatma girişimi vardı. Güney koridoru üzerinden buraya bir terör devleti oluşturmak suretiyle Türkiye'nin hem hicaz bölgesine olan bağını kopartmak hem de Türkiye'den bir parça kopartmak için buradan gelecek teröristleri kullanmayı düşünüyorlardı. Bunu bertaraf ettik. Öncelikle bölgede yaşayan vatandaşları tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmış olduk. Adeta soykırıma maruz kalan Afrinli kardeşlerimizin de o biçare durumdan kurtardık. Onları o teröristlerin hegemonyasından soykırımından kurtarmış olduk. Afrin harekatının yoğun şekilde devam ettiği sürece terörist odaklarının sözcülüğünü yapan kimi basın kuruluşları, kimi sosyal medyadaki tetikçiler, kimi batı ülkesindeki medya mensupları bu milletin ulvi duygularından bihaber olarak Türkiye'yi sivilleri katletmekle suçlama cüretini gösterdiler. Tüm kurum ve kuruluşlarımız vasıtasıyla bu algı operasyonunu yerle yeksan ettik" diye konuştu. 

"Devletin gücünü görmek istiyorlar" 

Afrin'in Kuzeyindeki Racu bölgesinde PYD/PKK'lı teröristler tespit edildiğini belirten Çavuşoğlu, "Onlara ilişkin bir operasyon gerçekleştiriliyor. Kısacası bunlar nereye giderse gitsinler, bundan sonra onlara dünyada rahat yüzü yok. PYD-PKK, DEAŞ, FETÖ'de olabilir. Bunlara rahat yüzü yok. Bunların sonuncusu etkisiz hale getirene kadar operasyonumuz devam edecek. Biz güneyimizi risk ve tehdit olmaktan çıkartmak istiyoruz. Bugün Afrin'deysek, Kuzey Irak'ta dahil olmak üzere bu bölgede Türkiye'ye tazarru edecek ne kadar terör unsuru varsa bertaraf etmek için kararlıyız. Özellikle yurt içinde teröristlere hiçbir alan kalmamıştır. Sayıları da çok azalmıştır. Bulundukları mağaralarda bunları oraya giderek teslim oluyorsa oluyorlar, olmuyorlarsa bertaraf oluyorlar. Bölge halkı da bunu bizden istiyor. Hakkari'ye gittim geçen hafta. Oradaki halk 'Allah sizden razı olsun. Lütfen devam edin, durmayın. Bunların insafına bizi terk edemezsiniz. Devletin gücünü görmek istiyoruz" diyorlar. Onlar da müsterih olsunlar" şeklinde konuştu. 

"CHP her adımda teröristlerin yanına gidiyor" 

Türkiye'nin ana muhalefet gibi de bir sorunu olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Ana muhalefet her adımda teröristlerin yanına giden, her konuştuğunda Türkiye'nin aleyhine konuşan bir platform haline geldi. Bunlara siyasi parti demek de artık çok zor. CHP dediğimiz şey bu ülkeyi yönetmek ve bu ülkenin menfaatlerini gözetmek ve milletin geleceğini istikbalini teminat altına almak için faaliyet göstermesi gerekiyor. Ama bugün bakıldığı zaman CHP teröristler konuşunca terörist adına konuşan, PKK adına, FETÖ adına, PYD adına konuşan bir hal almıştır. Bir CHP'li televizyon ekranında PYD terör örgütü görüyor musunuz sorusuna 'elimizde böyle bir veri yok' diyecek kadar ileri giden bir anlayış var. İşte 2 gün önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ediyor ve akabinde bir takım açıklamalar yapıyor. Bu nereye hizmet etmektir? Burada iyi niyetli CHP'lileri tenzih ederim. Ancak bugün CHP yönetimi vatanını milletini seven ve geleneği olan CHP'lileri temsil etmiyor. Bu operasyon aparatı haline gelmiştir. Türkiye'ye karşı girişilen her operasyona omuz veren, her türlü kirli tuzağın içinde CHP'yi görüyoruz. Bugün gelinen nokta gerçekten ülkemiz adına sorunlu noktadır. Sadece demokrasilerde ana muhalefet partisi vardır. Biz isteriz ki CHP ana muhalefet partisi olarak bizi eleştirsin. Türkiye'nin geleceğine müreffeh ve standartları yükselmiş bir ülke olarak devam etmesini sağlayacak projelerle karşımıza çıksın ve iktidar alternatifi olsun" dedi. 

"Alinur Aktaş Bursa'ya soluk aldırdı" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın görüşmesinin sorulması üzerine değerlendirmeler yapan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın Bursa'ya ilişkin olarak çok büyük bir ilgisi var. Bu Bursamız açısından çok büyük bir kazançtır. Cumhurbaşkanımız Bursa'yı her yönü ile biliyor. Mahallesi ile de biliyor, kişisi ile de biliyor. Yakında da takip ediyor. Başkanımız bir süre önce görevinin başına geldi ve çok güzel bir başlangıç yaptı. Milletimizin bu noktada büyük bir teveccühü var. Önümüzdeki süreçte yapmak istediklerini Cumhurbaşkanımız ile istişare ettiler. Dolayısıyla bu çok normal. Cumhurbaşkanımızın koyduğu vizyon bizim için yol haritasıdır, istikamettir. Takıldığımız yerde kendisine soracağız ve o çerçevede hareket etmeye devam edeceğiz. Alinur Aktaş başkanımızda geldiğinden beri Bursa'ya soluk aldırmaya devam ediyor. Özellikle trafikte ufak dokunuşlarla önemli mesafeler aldık. Bundan sonra bunlar sürecektir. Bursa'nın daha iyi yönetilmesi için ona destek vermeye devam edeceğiz" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.04.02 15:36 - Son Güncellenme: 2018.04.02 16:51 - HABER MERKEZİ
A