"Başbakan Van Gogh gibi"

"Başbakan Van Gogh gibi"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın politikalarını ressam Van Gogh'un, "Kendi portremi yapıyordum, kulakları oturtamayınca kesip attım" sözlerine benzetti.

2013.05.09 15:29 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:30 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Başbakan Van Gogh gibi"

Vural, "Başbakan da tıpkı Van Gogh gibi Türkiye'nin önünde engel gördüğü Türklüğü, milli kimliği budama yoluna gidiyor" dedi. Vural, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

PAZARLIKLARA ALET ETMEYİN

"Süreçte yaşanan tartışmalar aklımıza ünlü ressam Van Gogh'u getiriyor. Van Gogh, kulaklarını kesmiş. 'Kendi portremi yapıyordum, kulakları oturtamayınca kesip attım' demiş. Geldiğimiz bu noktada, Başbakan da tıpkı Van Gogh gibi ezeli ve ebedi başkan olabilmek ve BOP projesinin amaçlarını yerine getirmek amacıyla yeni Türkiye resmi çiziyor ve yeni Türkiye'nin önünde engel gördüğü Türklüğü, milli kimliği, Cumhuriyet'i budama yoluna gidiyor. Terör örgütünün yurt dışına silahlarıyla çekilmesine izin vermek örgütü meşrulaştırmak anlamına geliyor. Türkiye'nin bundan sonra uluslararası işbirliği çağrısı söz konusu olamayacak. PKK ve Öcalan'ın geleceği, Türkiye'nin tayin ve denetiminden kaçırılmakta ve uluslararası kontrol mekanizmalarının arzu, istek ve taleplerine teslim edilmektedir. Süreci protesto eden şehit ailelerine gaz sıkıldı. Ey Recep Tayyip Erdoğan, bu akgillerini şehit ve gazi ailelerimize bulaştırma. Onlar onurlu ve şerefli mücadele sürdürmüş insanların aileleridir. Onların onur ve şerefini kirli pazarlıklara alet etmeyin."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 15:29 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:30 - HABER MERKEZİ
A