Başbakan onu da değiştirdi

Başbakan onu da değiştirdi

Deniz Feneri davasına adı karışan ve anketlerde sonuncu çıkan, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz yeniden aday yapılmadı.

2013.12.06 07:56 - Son Güncellenme: 2013.12.06 07:57 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Başbakan onu da değiştirdi

Almanya'da ''Asrın yolsuzluğu'' olarak tanımlanan Deniz Feneri davasının Türkiye ayağındaki soruşturmaya adı karışan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yeniden aday yapılmadı. AK Parti, Korkmaz'ın yerine Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Saygılı'yı aday gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın aday değişikliği konusundaki kararında, partinin Kırıkkale'de yaptırdığı anketlerin de etkisi olduğu belirtiliyor. Kırıkkale'de AK Parti'nin oyunun yüzde 50 olduğu, ancak ''Veli Korkmaz yeniden aday olursa destekler misiniz?'' sorusuna yüzde 8 oy çıktığı bildirildi.

KÖSTEBEK SUÇLAMASI
Deniz Feneri davasında Veli Korkmaz'ın adı, ''Şüphelilerin evinde arama yapılacağı bilgisini ileten kişi'' olarak geçmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Ekim 2009 gecesi dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın özel kaleminden saat 22.19'da bakanlığın koruma müdürü Ali Karabağ'ın, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı aradığını açıklamıştı. 

Daha sonra Korkmaz'ın şüphelilerden Mustafa Çelik'i, Çelik'in de diğer şüpheliler Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan'ı aradığını belirten Kılıçdaroğlu, şüphelilerin Korkmaz'ın uyarısı ile ev ve işyerlerinde arama yapılacağını öğrenip, önceden tedbir aldıklarını söylemişti. Korkmaz ve Karabağ'ın soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifadeleri de alınmıştı.

Veli Korkmaz ise bu iddialar için ''2009 yılındaki aramayı önceden bazı şüphelilere haber verdiğim iddiası tek kelime ile koca bir yalandır'' demişti. Deniz Feneri davasından savcılar görevden alınmış ve suç vasfı değişerek dava açılmıştı. Korkmaz'ın adı Deniz Feneri iddianamesinde de geçiyor, ancak hakkında bir dava bulunmuyor.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.12.06 07:56 - Son Güncellenme: 2013.12.06 07:57 - HABER MERKEZİ
A