Başbakan küfür etti

Başbakan küfür etti

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, yiyecek-içecek sektöründe KDV oranının yüzde 23'ten yüzde 13'e düşürüldüğünü açıklamak için hazırlanan videoda çok büyük bir gaf yaparak küfretti.

2013.07.17 16:11 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:11 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Başbakan küfür etti
00:17 Başbakan küfür etti

İLGİLİ VİDEO

Başbakan küfür etti

 

Samaras, KDV oranındaki indirimi Yunan halkına bizzat televizyondan "müjde" olarak duyurmak istedi. Kayıt sırasında dili sürçtü. Yeniden kayda girmek için kameranın karşısından uzaklaştı. Dilinin sürçmesine kızarak  "Kafamı si...m" dedi. Bu esnada Samaras'ın ağzından mecazen "salak" anlamına gelen, Yunanların günlük konuşmalarında Türkçedeki "ulan" ifadesinin karşılığı gibi kullandıkları "malaka" kelimesi de çıktı. Samaras, konuşmasını daha sonra kamera önünde tekrarladı.

Ancak, Başbakanlık'tan televizyonlara gönderilen kasette yanlışlıkla Samaras'ın dilinin sürçtüğü görüntüler de yer aldı. Bazı televizyonlarda görüntülerin olduğu gibi yayınlanması üzerine ekran başındaki yüzbinlerce Yunan başbakanlarının sinkaflı sözlerini duydu.      

KOMŞUDA KDV İNDİRİMİ
Bu arada Atina hükümeti,  Troyka olarak bilinen AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF ile vardığı mutabakat çerçevesinde, ekonomik kriz nedeniyle çöken yiyecek-içecek sektörüne canlılık getirilmesi amacıyla,  KDV oranını dört aylığına yüzde 23'ten yüzde 13'e düşürdü.

Yiyecek-içecek sektöründe 1 Ağustos'tan itibaren uygulanacak KDV oranındaki yüzde 10 indirim Aralık ayı sonuna kadar geçerli olacak.

KDV indirimi sayesinde turizm sezonunda özellikle adalardaki taverna, lokanta ve barlarda fiyatların düşmesi ve cironun artması hedefleniyor.

Samaras, Troyka'nın bu tedbirin sonuç getireceğine ikna olmadığını belirterek, vergi kaçakçılığının önlenmesi için dükkan sahiplerine "Fiş kesin" tüketicilere de "Fiş isteyin" çağrısında bulundu.

Yunan Başbakan, "Vergi kaçakçılığı devam ederse KDV'yi yeniden yüzde 23'e çıkarmak zorunda kalacağız" diye uyardı.

Yiyecek-içecek sektöründeki KDV indirimi yaklaşık 140 milyon euroluk bir açık getirecek. Bu açığın lüks eşyaya getirilecek yeni vergilerle kapatılması planlanıyor. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 16:11 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:11 - HABER MERKEZİ
A