''Başbakan'ın ilgi alakası sevindirici''

''Başbakan'ın ilgi alakası sevindirici''

AK Parti İzmir Milletvekili ve Eski Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan'ın Ege sahillerinde çarpık yapılaşma ile ilgili gözlemlerini yorumladı.

2013.08.17 15:35 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:35 - Siyaset
A
''Başbakan'ın ilgi alakası sevindirici''


 

Başbakan'ın sahildeki yapılaşmalarla alakalı ilgisine sevindirici bir gelişme olarak yorumlayan Günay, ''Sayın Başbakan'ın sahil yağmasıyla ilgilenmesi güzel bir gelişme. Ancak, sorun sadece Bodrum'da değil, Karadeniz'den Akdeniz'e tüm kıyılarda. Kıyıların yanı sıra çirkin ve çarpık yapılaşma, betonlaşma tüm ülkede ana sorun. Bu duyarsızlık kamuya da egemen. O yüzden kararlılık şart.'' dedi.

ÇİRKİNLİK ANITI

Yakın geçmişteki toplu kamu yapılanmalarını, çirkinlik anıtına benzeten Günay, ''Yakın geçmişte kamunun yaptığı bazı toplu yapılaşmalar, tarihi kentlerin ortasında bir çirkinlik anıtı gibi. İstanbul'da dikey yapılaşma -görülmemiş bir görgüsüzlükle- bu kentin bütün hatırasına sanki bir saldırı gibi. Son zamanlarda kötü örnekler, kıyılarda ve tüm ülkede, kamu birimlerinin de duyarsızlığıyla azalmak yerine arttı. Umarım, sayın Başbakan'ın bayram gözlemi kıyılarda ve tüm ülkede çarpık yapılaşma sorununa -geç de olsa-dikkatlerimizin yoğunlaşmasını sağlar.'' diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.08.17 15:35 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:35 - boş7
A