Başbakan Erdoğan Köşk'e çıkıyor
Kuvvet Komutanları'nın istifalarını sunmalarının ardından Başbakanlık Resmi Konutu'nda sıcak saatler yaşanıyor.
2011.07.29 20:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
SAAT 20:25 - Başbakan Erdoğan Köşk'e çıkmak üzere Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrıldı.
BAŞBAKAN ERDOĞAN KÖŞK'E ÇIKIYOR
Genelkurmay Başkanı Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesinin ardından Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne çıkıyor.
SAAT 20:13 - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Çankaya Köşkü'ne çıktı.
SAAT 20:06 - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlık'tan ayrıldı.
Özel'i, Başbakanlık Merkez Bina'dan, Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan uğurladı.
Orgeneral Özel, Başbakanlıkta 40 dakika kaldı.
ERDOĞAN ATALAY İLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüştü.
Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaer'in emekliliğini istediğinin duyulmasının ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.
Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Atalay ile bir süre görüştü.
SAAT 19:20 - Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel, Başbakanlık'a geldi ve Başbakan Erdoğan'la görüşecek.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlık'a geldi.
Özel, Başbakanlık Merkez Bina'ya gelişinde Başbakanlık merdivenlerinde Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan tarafından karşılandı.
Erdoğan programlarını iptal etti
YAŞ toplantılarına sayılı günler kala istifa eden Genelkurmay Komuta kademesi'nin bu kararından sonra İstanbul'daki bir programa katılmayı planlayan Başbakan Erdoğan bu programını iptal etti. Başbakan Erdoğan şu sıralar Ankara'da Başbakanlık Merkez binasında gelişmeleri takip ediyor.
Başbakanlık: İstifa değil, emeklilik
Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ordunun zirvesinin istifa etmediği, emekliliklerini istediği belirtildi.
YAŞ öncesi Köşk, Başbakanlık ve Genelkurmay arasında süren trafiğin perde arkası ilk kez net olarak ortaya çıktı. Son olarak bugün Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın komutanları terfileri konusunda anlaşamadığı gelen emeklilik istekleriyle net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.
Zirvenin ardından saatler sonra Genelkurmay'ın üst kademesinin istifa ettiği iddia edildi. Ancak Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ordunun zirvesinin istifa etmediği, emekliliklerini istediği belirtildi.