BAŞBAKAN ERDOĞAN BURSALI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

BAŞBAKAN ERDOĞAN BURSALI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

TRT 33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne kapsamında Özel Şahinkaya Koleji öğrencisi Ceren Polat ve misafiri Alman öğrenci Michelle Eva Rohr, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti.

2011.04.21 11:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BAŞBAKAN ERDOĞAN BURSALI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Bu yıl ilk kez Bursa'da düzenlenen TRT 33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 38 ülkeden gelen öğrencilerin temsilcileri ve bu öğrencileri evlerinde misafir eden Bursalı öğrencilerden oluşan kafile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Başkanlığında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti. Özel Şahinkaya Koleji'ni temsilen 4.sınıf öğrencisi Ceren Polat ve Alman misafiri Michelle Eva Rohr katıldı. Yanlarında götürdükleri hediyeleri takdim eden öğrenciler, Gül, Erdoğan ve Şahin tarafından yakın ilgisi ile karşılandılar. Özel Şahinkaya Koleji öğrencisi Ceren Polat ve Alman misafiri Michelle Eva Rohr, protokol ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çocuklar, Yeşil Bursa'da en iyi şekilde ağırlanacaklar
Şenliğe katılan çocuklara ve ailelerine Türkiye'ye güvenip, çok uzaklardan çocuklarını gönderip, ülkemize emanet ettikleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocukların şenlik için gidecekleri Türkiye'nin en güzel şehirlerinden Yeşil Bursa'da en iyi şekilde ağırlanacaklarını belirtti. Türkiye'de çocuklara bir bayram sevinci yaşatabilmenin, dünyanın en güzel duygusu olduğuna inandıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''İşte bu düşüncelerle, Türkiye'de ve Bursa'da çok iyi vakit geçirmenizi diliyor, sizlerin ve tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum'' dedi.

Şahinkaya: 'Kültürün Beşiği Bursa'yı tanıyacaklar'
Özel Şahinkaya Koleji tarafından ağırlanan Almanya kafilesi Bursa'da unutmayacakları günler yaşıyor. Bursa'da kaldıkları süre içerisinde tarihi ve turistik yerleri gezen öğrenciler, okul içerisinde havuz, görsel sanatlar gibi sosyal aktivitelerle eğlenceli saatler geçiriyorlar. Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Şahinkaya, "Almanya'dan gelen öğrencileri Bursa'da bir hafta boyunca güzel bir şekilde ağırlayacağız. Misafir edeceğimiz öğrenciler için farklı programlar organize ettik. Çocuklarımız kendi evlerinde kendi yemeklerini kendi oyunlarını kendi geleneklerini alman arkadaşlarına anlatacaklar. Kültürümüzün beşiği olan Bursa'yı onları öğrencilerimiz en iyi şekilde anlatarak tanıtacaklarına gönülden inanıyorum" şeklinde konuştu.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.04.21 11:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A