Başbağlar'dan çözüm sürecine destek

Başbağlar'dan çözüm sürecine destek

Erzincan'da, 1993 yılında teröristlerce 33 kişinin öldürüldüğü Başbağlar köyünde yaşayanlar, çözüm sürecini destekliyor.

2013.04.15 18:13 - Son Güncellenme: 2013.04.15 18:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Başbağlar'dan çözüm sürecine destek

Terör örgütü mensuplarınca 5 Temmuz 1993'te 33 sivilin katledildiği Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde yaşayanlar, çözüm sürecinden umutlu.
Kış mevsiminde hane sayısı 20'ye düşen yerleşim biriminde, vatandaşlar köy odasında sohbet ederek, gündeme ilişkin değerlendirme yapıyor. Zaman zaman şehitliğe giderek dua eden Başbağlar köyü sakinleri, çözüm sürecine destek veriyor.

Köy muhtarı Ali Akarpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 33 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulduğunu belirterek, "Gündemde olan çözüm süreci, bütün sıkıntılara rağmen umarız başarıya ulaşır ve Türkiye'deki akan kan, insanların birbirine düşmanca bakışları sona erer. Başbağlar köyü, bundan 20 yıl önce 33 vatandaşını, köyünün bütün tarihi, kültürel varlıklarıyla beraber kaybetmişti ama bu acıya rağmen eğer barış olacaksa insanlar birbirine düşmanca bakmayacaksa biz çözüm sürecini destekliyoruz" diye konuştu.

Köyün eski muhtarı Mahmut Taşdelen ise "Bir zamanlar 'Apo'nun celladı olur, asarım' demiştim ama şimdi bu süreç başlamışken, ülkemiz barışa doğru ilerlerken bu barış sürecini destekliyorum. Yalnız onların da aklıselim davranmaları lazım" dedi.

Taşdelen, muhalefet partilerinin de akan kanın durması için sürece destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Allah kimseye o acıyı yaşatmasın

Köy sakinlerinden Yılmaz Demirci de "1993 yılındaki terör olayında amcazademi kaybettim. O günkü yaşadığımız acı, kelimelerle tarifi mümkün olmayan bir şey. Eğer bu acıyı bizden başkalarının da yaşamasını istemiyorsak bu çözüm sürecini desteklemeliyiz'' diye konuştu.

Ömer Faruk Keskin ise 20 yıl önceki saldırıda yakınlarını kaybettiğini, babasının ise yaralandığını söyledi.

Çözüm sürecini desteklediğini aktaran Keskin, din, dil, ırk ve mezhep ayrımının olmamasını istediğini dile getirdi.

Fikri Aydınlı da kanın durması için çözüm sürecini desteklediğini ifade ederek, "Her şeyin iyi olmasını bekliyoruz. Vatandaş olarak elimizden geleni yapmamız lazım" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.15 18:13 - Son Güncellenme: 2013.04.15 18:13 - HABER MERKEZİ
A