Başarılı model uçak öğrencilerine uçak turu

Başarılı model uçak öğrencilerine uçak turu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İzmir Delta Havacılık Spor Kulübü, Ayvalık Sportif Havacılık Spor Kulübü ile Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesinin ortaklaşa düzenledikleri model uçak kursuna katılan öğrencilere, uçak turuyla adrenalin heyecanı yaşatıldı.

2013.09.04 18:20 - Son Güncellenme: 2013.09.04 18:20 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Başarılı model uçak öğrencilerine uçak turu


Ayvalık'ta geçtiğimiz yıllarda açılan ve 49 eğitim görerek model uçak eğitimcisi sertifikasına sahip olduktan sonra ilçe genelindeki ilköğretim ve lise öğrencilerine havacılığın önemi ile model uçak yapımı konularında verilen kurslarda başarılı olan 100 öğrenciye gerçek uçakla gökyüzü turu attırıldı. Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Sarımsaklı mevkiinde Türk Hava Kurumunun kullanımına ait toprak zeminli havaalanında gerçekleşen ödül uçak turlarında kursiyer öğrencilerin heyecanı dikkatlerden kaçmadı. Ayvalık'ta 21 yıldan bu yana Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı ile Ayvalık Sportif Havacılık Kulübü'nün Başkanlığını yapan Mustafa Doğrular, "İzmir Delta Havacılık Spor Kulübü ve bizler Ayvalık'taki gençlere havacılık sevgisini kazandırabilmek için çeşitli kurslar düzenlemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 49 okul öğretmeni ile 400'e yakın kursiyere model uçak kursu eğitimlerine katılmalarını sağladık. Değerli arkadaşlarımız Mehmet Söylemez ve Yavuz Duru ile birlikte İlçemizde gerçekleştirdiğimiz bu yöndeki çabalarımız tüm hızıyla sürerken, açtığımız kurslarda başarılı olan kursiyer öğrencilere kendime ait uçağımla gökyüzünden Ayvalık, Sarımsaklı, Altınova ve Cunda Adası'nın eşsiz güzelliklerini izlettirerek mükâfatlandırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Doğrular; Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' vecizesini hatırlatarak, ilçede havacılık sevgisinin geliştirilebilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.09.04 18:20 - Son Güncellenme: 2013.09.04 18:20 - HABER MERKEZİ
A