''Başarı için aylarca çalıştık''

''Başarı için aylarca çalıştık''

49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda genel klasmanda birinci olan Torku Şekerspor'un sporcusu Mustafa Sayar, "Başarıya ulaşmak için takım arkadaşlarımla birlikte aylarca çalıştık" dedi.

2013.05.02 17:15 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:15 - Spor - HABER MERKEZİ
A
''Başarı için aylarca çalıştık''

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda şampiyon olduktan sonra Bakü'de düzenlenen Uluslararası Azerbaycan Bisiklet Turu'na (Tour d'Azerbaidjan) katılan Mustafa Sayar, başarısının sırrını, AA muhabirine anlattı.  

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun, Türkiye'de düzenlenen en önemli ve en prestijli bisiklet yarışı olduğunu vurgulayan Mustafa Sayar, "Aylarca süren bir hazırlığın eseri bu. Sezon başından beri 6 aydır bu yarışa hazırlanıyorduk. Çok uzun kamp dönemi ve yurt dışında yarış dönemleri geçirdik. Müthiş bir takım çalışması yaptık. Takım arkadaşlarıyla birlikte benim birinciliğim için herkes çok çalıştı" diye konuştu.

Tura, yurt dışından çok güçlü takım ve sporcuların katıldığını, ancak tarihte ilk kez bir Türk sporcunun bu turnuvayı kazandığını belirten Sayar, "Bir ilki başarmanın gururunu yaşıyorum. Bu sevinci yaşamak apayrı bir duygu gerçekten. Bir bisikletçi için kendi ülkesinde o kadar profesyonel yarışçının arasından, o kadar yabancı takım arasından birinci olmak anlatılamayacak müthiş bir duygu" ifadelerini kullandı.

Sayar, sözlerine, "Türkiye'de bisiklet sporu için önemli bir başarı bu. Türkiye'deki bisiklet sporunun önümüzdeki yıllardaki gelişim süreci için de önemli bir başarı. Sporumuzun bu tür başarıya ihtiyacı vardı" diye devam etti.

Takım halinde de başarıya imza atıp, turda ikinciliği elde ettiklerini hatırlatan Sayar, kendilerine destek olan sponsorlarına, başkanlarına, yöneticilerine ve ailelerine teşekkürlerini iletti.

"Çok yarışa katılmak form grafiğimizi yükseltti"

Sayar, çok sıkı antrenman programı ve çok yarışa katılmanın, form grafiklerini yükselttiğini vurgulayarak, "Yurt dışında birçok yarışa, özellikle uzun mesafe yarışlarına katıldık. Aynı zamanda yarış aralarında müthiş kamplar gerçekleştirdik. Bisiklet sporu açısından çok faydalı olan, yüksek rakım antrenmanları yaptık. Sadece yarışmakla da olmuyor. Düzenli, sistemli antrenman yapmak çok önemli. Düzenli antrenman sonucunda bu tür başarılar gelebiliyor" şeklinde konuştu.

Zonguldak'ta yaşayan ailesi ile yarışmalar ve kamplar nedeniyle altı aydan fazladır görüşemediğini dile getiren Sayar, turda birinciliği elde etmekle emeklerinin karşılığını aldıkları için ailesinin de çok mutlu olduğunu aktardı.

Artık Bakü'deki turda başarı aradıklarını kaydeden Mustafa Sayar, bir sonraki hedeflerinin Çin'de yapılacak ve güçlü takımlarının katıldığı bisiklet turunu kazanmak olduğunu belirtti.

Sayar, sözlerini, "İnşallah önümüzdeki aylarda daha güzel haberlerimizi alırsınız" diye tamamladı.
 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 17:15 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:15 - HABER MERKEZİ
A