Barzani'den saldırı açıklaması

Barzani'den saldırı açıklaması

IKBY Başkanı Barzani: "Teröristlerin bu insanlık dışı saldırıdaki amacı, Türkiye'de kaos ortamı oluşturmaktır.

2015.10.11 10:03 - Son Güncellenme: 2015.10.11 10:08 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Barzani'den saldırı açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani,  Ankara'daki terör saldırısını "şiddetle" kınayarak, "Teröristlerin bu insanlık  dışı saldırıdaki amacı Türkiye'de kaos ortamı oluşturmaktır" dedi.

Barzani yaptığı yazılı açıklamada, "terörist saldırıda" hayatını  kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaştığını ifade ederek Türkiye'ye  taziyelerini iletti.

Ankara'daki "terörist saldırılarda birçok vatandaşın şehit olduğunu ve  yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini" aktaran Barzani, "Korkakça ve  alçakça yapılmış bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

"Amaçları Türkiye'de kaos çıkarmak"

Ortadoğu ve Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiğine işaret eden  Barzani, "Terör saldırısı da tam bu zaman diliminde yapılmıştır. Teröristlerin bu  insanlık dışı saldırıdaki amacı, Türkiye'de kaos ortamı oluşturmaktır. Terör  saldırısı, Türkiye'deki etnik gruplar arasındaki ayrışmaları derinleştirmeyi,  sosyal barışı baltalamayı ve vatandaşları bir birine düşürmeyi hedeflemektedir"  değerlendirmesinde bulundu.

Barzani, terörizmle mücadele için işbirliğine ve uyumlu çalışmaya  ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, "Terör, tüm milletler ve insanlık için bir  tehdittir. Bu tehlikeli olguya karşı mücadele bütün tarafların öncelikli hedefi  olmalıdır" dedi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.10.11 10:03 - Son Güncellenme: 2015.10.11 10:08 - HABER MERKEZİ
A