Barcelona, 7 Mart Pazar günü yeni başkanını seçecek

Barcelona, 7 Mart Pazar günü yeni başkanını seçecek

İspanya'nın Barcelona Kulübü, kurum içi yaşadığı sorunlar, "Barçagate", ekonomik kriz ve yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin geleceği tartışmalarının altında 7 Mart Pazar günü yeni başkanını seçecek.

2021.03.02 16:47 - Son Güncellenme: 2021.03.02 16:49 - Spor
A
Barcelona, 7 Mart Pazar günü yeni başkanını seçecek

Barcelona'da 2014 ile 2020 arasında kulüp başkanlığı görevini yapan Josep Maria Bartomeu'nun yönetim kurulu ile birlikte Ekim 2020'de istifa etmesinin ardından Carles Tusquets geçici kulüp başkanlığı görevine getirilmişti.

Katalan kulübünün tarihindeki 47. başkanın seçileceği pazar günkü seçimde Joan Laporta, Victor Font ve Toni Freixa yarışıyor.

Yaklaşık 1 yıldır yürütülen bir soruşturma kapsamında Bartomeu ve üç eski yönetici, Barcelona Kulübünü yönettikleri dönemde görevlerini kötüye kullanma ve yolsuzluk suçlamalarıyla 1 Mart'ta gözaltına alınmalarıyla seçim haftası polemikle başladı.

Bartomeu ve diğer 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından şartlı serbest bırakılsa da devam eden soruşturmanın Barcelona'nın imajına ve yeni başkanın kurum içinde alacağı kararlara etki etmesi bekleniyor.

Seçime 5 gün kala Katalan radyosu RAC 1'de bir programa konuk olan üç başkan adayı, Barçagate olarak adlandırılan, Bartomeu'nun sosyal medya aracılığıyla bazı futbolcular ve yöneticiler hakkında karalama kampanyası başlattığı iddialarıyla ilgili soruşturmadan kimsenin avantaj sağlamaya çalışmaması ve kulüp imajının korunması noktasında hem fikir olduklarını söyledi.

- Messi'nin geleceği

Diğer yandan 17 yıldır Barcelona'da A takım formasını giyen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek 33 yaşındaki Arjantinli forvet Lionel Messi'nin geleceği başkanlık yarışında öne çıkan önemli konulardan biri oldu. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.03.02 16:47 - Son Güncellenme: 2021.03.02 16:49 - Gülcan Tekin
A