Barajda ceset alarmı! Ekipleri harekete geçiren ihbarın ardından gerçek ortaya çıktı
Artvin'de bir baraj gölünde ceset olduğu yönündeki ihbar, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Su yüzeyinde insan ayaklarına benzeyen görüntülerin fark edilmesi üzerine ilgili ekipler alarma geçerken, yapılan incelemeler sonucunda ihbarın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Olayın ardından sudan çıkarılan nesnenin cansız manken olduğu belirlendi.
2026.06.21 17:10 - Son Güncellenme: 2026.06.21 17:10 - Güncel - DHA
Artvin'de bulunan Muratlı Barajı Gölü'nde yaşanan olay, çevrede bulunan vatandaşların dikkatini çekti. Su yüzeyinde insan ayağını andıran bir görüntü gören kişiler, durumu vakit kaybetmeden yetkililere bildirdi. Gelen ihbar üzerine bölgede geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.
İhbarın ardından ekipler, olası bir boğulma ya da adli vaka ihtimalini değerlendirmeye alarak harekete geçti. Bölgeye sevk edilen ekipler, baraj gölü çevresinde güvenlik önlemleri alırken olayın detaylarını ortaya çıkarmak için kapsamlı inceleme başlattı.

AFAD ve Deniz Polisi Bölgeye Sevk Edildi
Olay yerine kısa sürede ulaşan AFAD ekipleri ile Hopa Deniz Polisi personeli, ihbarın doğruluğunu tespit etmek amacıyla çalışma gerçekleştirdi. Baraj gölünde görülen cismin ne olduğunun belirlenebilmesi için dalgıç ekipleri de devreye alındı.
Su yüzeyindeki görüntünün insan bedenine ait olabileceği ihtimali nedeniyle çalışmalar titizlikle yürütüldü. Ekipler, göl içerisinde belirlenen noktada dalış yaparak detaylı araştırma gerçekleştirdi. Çevrede toplanan vatandaşlar da merakla incelemelerin sonucunu bekledi.
Dalış Sonrası Gerçek Ortaya Çıktı
Dalgıçların yaptığı inceleme sonucunda ilk değerlendirmelerin aksine olayın bir ölüm vakasıyla ilgili olmadığı anlaşıldı. Su içerisinde bulunan nesnenin insan bedeni değil, cansız manken olduğu tespit edildi.
Yapılan kontrollerin ardından manken sudan çıkarılarak kıyıya taşındı. Böylece ekiplerin yoğun mesai harcadığı ihbarın asılsız olduğu netlik kazandı. Olayın herhangi bir can kaybı ya da suç unsuruyla bağlantısının bulunmadığı belirlendi.