Banksy'nin hula hop çeviren kız eserindeki bisiklet çalındı

Banksy'nin hula hop çeviren kız eserindeki bisiklet çalındı

İngiliz grafiti sanatçısı Banksy'nin Nottingham'daki hula hop çeviren kız temalı son çalışmasına dahil olan bisiklet çalındı. Sanat tacirleri, bisiklete 214 bin sterlin değer biçti.

2020.11.23 15:10 - Son Güncellenme: 2020.11.23 15:10 - Yaşam
A
Banksy'nin hula hop çeviren kız eserindeki bisiklet çalındı

Dünyaca ünlü gizemli grafiti sanatçısı Banksy'nin son çalışması olan hula hop çeviren kız çocuğu çalışması, hırsızların hışmına uğradı.

Resmin önünde yer alan ve kız çocuğu resmiyle birlikte kompozisyon oluşturan bozuk bisikletin çalındığı anlaşıldı.

Mahalle sakinlerinden Tracy Jayne, grafiti çalışmasını tamamlayan bozuk bisikletin çalındığını pazar sabahı fark ettiğini söyledi. BBC'ye konuşan Jayne, "Sanat eseri, Nottingham tarihinin önemli bir bölümünü oluşturan Raleigh bisikletlerini kayda geçirmişti. Ölen kocam 2002'de kapanana kadar Raleigh fabrikasında çalışmıştı. Birilerinin o bisikleti çalması büyük bir utanç. Bu düpedüz saygısızlık ve beni çok üzüyor" dedi.

BİSİKLETİN DEĞERİ 214 BİN STERLİN

İngiliz grafiti sanatçısının son çalışması 13 Ekim'de Nottingham'daki duvarda görülmüş, Banksy, 17 Ekim'de kendi sosyal medya hesabında resmin kendisine ait olduğunu doğrulamıştı.

Nottingham Belediyesi sözcüsü, "Eserde bisiklet bulunması, eskiden yakınlarda bulunan Raleigh bisiklet fabrikasına bir atıf olabilir. Fabrika, Nottingham'lı yazar Alan Sillitoe'nin yazdığı ve 1960'ların ikona dönüşen aktörü Albert Finney'in oynadığı Saturday Night and Sunday Morning filminde konu edilmişti" ifadesini kullanmıştı.

Tek tekerleği olmayan bisikletin arkasında görülen resimde, küçük bir kız bisikletin tekerleğiyle hula hop çevirirken görülüyordu. Sanat tacirlerine göre parça, ortalama 214 bin sterlin değerinde.

ŞİKAYET OLMADI

BBC'nin haberine göre bisikletin çalındığına dair şimdiye kadar Nottinghamshire Polis Merkezi'ne ya da Nottingham Şehir Konseyi'ne herhangi bir ihbarda bulunulmadı.

Duvar resminin Banksy'ye ait olduğunun teyit edilmesinden sonra birçok kişi önünde fotoğraf çektirmek için sıraya girmişti.

Banksy, memleketi Bristol kentinde 1990ların başında trenleri ve duvarları boyamaya başladı. Kısa bir süre içinde dünya genelinde bilinen bir sokak sanatçısına dönüştü.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2020.11.23 15:10 - Son Güncellenme: 2020.11.23 15:10 - Yasin Yüksel
A