Bankaların son oyunu

Bankaların son oyunu

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların müşterilerinden faiz dışında 65 kalem ücret tahsil ettiğini belirterek, "Artık buna mesaj ücretleri de eklendi. Bu ücretler tüketiciden çıkartılmamalıdır" dedi.

2013.07.27 14:34 - Son Güncellenme: 2013.07.27 14:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bankaların son oyunu


Bankaların faiz dışı işlemleri ile halktan tahsil ettiği ücretlere bir yenisi daha eklendi. Bankalar, borç gecikme bildirimleri için attıkları SMS ve e-posta için müşterilerden ücret almaya başladı. Bankaların faiz dışı işlemler üzerinden 65 kalem ücret tahsil ettiğini kaydeden TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bu ödemelerin artık işkenceye dönüştüğünü ifade etti. Bu ücretlerin her geçen gün arttığını kaydeden Yılmaz, "Bir kısım ücretlerin bir hizmet karşılığı bulunmamakta. Bir kısmından ise, alınan ücret ile verilen hizmet oranı arasında bir hakkaniyet oranı bulunmamaktadır. Bankalar son uygulamalarıyla ücretlerine mesaj ücreti de eklemiş bulunmaktadır. Bankalar hukuksuz uygulamalarına devam etmektedirler. Hukuk tanımıyorlar. Her geçen gün yeni bir ücret kalemi daha icat ediyorlar. Soyguna devam ediyorlar. Hiçbir risk üstlenmeksizin, tüm risklerini tüketiciye fatura ederek kasalarını doldurmaya çalışıyorlar. Hakim gücünü kötüye kullanıyorlar. Basiretli tacir gibi davranamıyorlar" dedi.

Avrupa Birliği'nde (AB) bankacılık işlemlerinden alınacak ücret üst sınırının binde 2 olarak belirlendiğini ifade eden Yılmaz, "Ülkemizde ise bu sınır bankaların keyfine bırakılmıştır. Tüketici bu hukuksuzluğu yıllardır yaşamaktadır. Bu uygulamalara bir an önce son verilmesini istiyoruz. Tüketici Kanun Tasarısı bu açıdan yeniden değerlendirilmeye muhtaçtır" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.27 14:34 - Son Güncellenme: 2013.07.27 14:34 - HABER MERKEZİ
A