Bankacılık birliği anlaşmasında değişiklik gelebilir

Bankacılık birliği anlaşmasında değişiklik gelebilir

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa Birliği'nde bir bankacılık birliğinin AB yasasında değişiklik gerektirebileceğinisöyledi.

2013.04.15 08:33 - Son Güncellenme: 2013.04.15 08:33 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Bankacılık birliği anlaşmasında değişiklik gelebilir

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble,, özellikle sorunlu bankaların kapatılması konusunda ortak kurallara izin verecek yasa değişiklikleri gerekebileceğini belirtti.
    
Schaeuble, "Bankacılık birliği, ancak banka yeniden yapılandırma ve tasfiye konularında kurallar içerir ise anlamlı olur. Eğer bunun için AB kurumları oluşturulmasını istiyorsa, AB anlaşmasında değişikliğeihtiyaç olacak" diye konuştu.

"ESM BANKALARI, ANCAK SORUNLU BANKANIN ÜLKESİ TAZE SERMAYE ENJEKTE ETTİKTEN SONRA YENİDEN SERMAYELENDİRECEK"
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Euro Bölgesi'nin kalıcıkurtarma fonu ESM'nin zor durumdaki bankalara, ancak o bankaların bulunduğu ülkelerin hükümetmeri taze sermaye enjekte ettikten sonra yardım sağlayacağını söyledi.
    
Schaeuble, "ECB'den sermaye gelmeden önce, hükümetler sorunlu bankaların sermayelerini kendileri belirli bir seviyeye getirmeli" diye konuştu.
    
Schaeuble ayrıca, AB bankacılık sektörü için cari reformların ulusal mevduat sigorta sistemleri için ortak kurallar belirlenmesini bağlayacağını, ortak bir mevduat sigorta fonu kurulmayacağını da ifade etti.

SCHAEUBLE, GÜNEY KIBRIS ANLAŞMASINI BUNDESTAG'A SUNDU
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Güney Kıbrıs ile AB-IMF arasında varılan anlaşmayı Alman Parlamentosu'nun alt kanadı Bundestag'a sundu.
    
Bundestag Başkanı Norbert Lammert'e bir mektup gönderen Schaeuble, Parlamento'nun kurtarma paketini onaylamasını beklediğini ifade etti.
    
Bundestag'ın Güney Kıbrıs ile varılan anlaşmayı Perşembe günü oylaması bekleniyor. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.15 08:33 - Son Güncellenme: 2013.04.15 08:33 - HABER MERKEZİ
A