Bankacı sevgilisini öldüren sanığa 25 yıl hapis

Bankacı sevgilisini öldüren sanığa 25 yıl hapis

Bursa'da, bankacı sevgilisi Zeynep Silku'yu boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2011.11.02 10:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bankacı sevgilisini öldüren sanığa 25 yıl hapis

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen Yurdakan Buğra O. (30), son defa hakim karşısına çıktı. 2,5 yıldır tutuklu olan sanık, son duruşmada sustu. Sanık avukatı Günal Şahin ise müvekkilinin işlediği iddia edilen "kasten öldürme" suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek, "Sanık ile maktul arasında öldürmeyi gerektirecek bir durum yoktur. İki sevgili aynı evde yaşamaktadır. Sanığın maktule sarıldığında bu sıkmanın onu öldürüp öldürmeyeceği araştırılmamıştır. Buyönüyle bir eksiklik bulunmaktadır. Ayrıca maktul Zeynep Silku'da damar sertliği rahatsızlığı bulunmaktadır. Bunun ölümü tetikleyici bir unsur olup olmadığı da tam olarak tespit edilememiştir. Raporu veren heyette bir kardiyoloji uzmanı da yoktur. Müvekkilim sanık ile maktul arasında olay günü yapılan konuşmalar ise sır olarak kalacaktır çünkü müvekkilim bunların açıklanmasını istememektedir. Müvekkilimin beraatine karar verilmelidir. Mahkeme aksi kanaateyse buradaki suç 'kastın aşılmasıyla ölüme sebebiyet vermek' şeklinde olmalıdır" dedi.
Sanığa ceza verilmesinin hukukun temel ilkeleriyle bağdaşamayacağını ifade eden Şahin, mahkemeye 9 sayfalık yazılı bir savunma verdi.
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığa "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ardından sanığın duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşunu da göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 25 yıla indirdi.
Ölümünün ardından, 5 yaşındayken evlatlık verilen Zeynep Silku'ya, 10 yıl önce ölen üvey anne ve babasından Mudanya ve Yıldırım'da birer daire ile 12 bin TL paranın miras kaldığı ortaya çıkmıştı. Adli Tıp Kurumu'ndaki cesedine kimsenin sahip çıkmadığı Silku'nun cenazesine mirasının açıklanmasının ardından çok sayıda talip çıkarken, cinayete kurban giden genç kızın spekülasyonlara sebep olan mirası kanun gereği öz annesine kalmıştı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.02 10:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A