Balyoz'da temyiz duruşmaları sürüyor

Balyoz'da temyiz duruşmaları sürüyor

Yargıtay'daki temyiz duruşmaları üçüncü gününde...

2013.07.17 20:13 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:15 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Balyoz'da temyiz duruşmaları sürüyor

Balyoz davasının Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'ndeki temyiz duruşmasında, avukatlar 404 sayfalık savunma metnini okumayı tamamladı.

Ardından bireysel savunmalara geçildi.

Avukat Kazım Yiğit Akalın, balyoz davasında delil olarak geçen başta Çetin Doğan olmak üzere bazı askerlere ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının doğruluğunu kabul etti.

Akalın, "Bu konuşmalar 2003 yılı Mart ayında birinci ordu komutanlığında yapılan seminer toplantısının kayıtlarıdır. Bu toplantıda generallerin açıklamalarında aşırıya kaçtığını söyleyebiliriz. Konuşmaların içeriğini de eleştirebiliriz ancak bu konuşmaların bir senaryo gereği olduğu unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Avukat Akalın, daha sonra Balyoz darbe planına destek olarak hazırlanan "Oraj Planı" ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Oraj Darbe Planında sıkı yönetim halinde faydalanılacak kişilerin listesi olduğunu hatırlatan Akalın, bu listede şu anki Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Ertem'in de isminin olduğunu söyledi, neden bu kişi tutuklananlar arasında değil" dedi.

Bu açıklaması üzerine mahkeme başkanı Ekrem Ertuğrul sanık avukatını "elinizde somut deliller yokken kimseyi suçlamayın" diyerek uyardı.

404 sayfalık ortak savunma metninin tamamlanmasının ardından bireysel savunmalara geçildi.

MHP milletvekili Engin Alan ile birlikte dört sanığın avukatı olan Yakup Akyüz "Burada TSK darbe yapmamış asıl darbe TSK'ya yapılmıştır" dedi.

Bireysel savunmalara yarın da devam edilecek.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 20:13 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:15 - HABER MERKEZİ
A