Balıkesir'de orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir'de orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı İsaalan Köyü yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, yaklaşık 5 hektarlık ormanlık alanın yangında zarar gördüğünü, ekiplerin kısa sürede yangını kontrol altına aldıklarını açıkladı

2013.07.17 20:10 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:10 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Balıkesir'de orman yangını kontrol altına alındı

.
Kepsut'ta öğleden sonra başlayan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul yangın yerine giderek bilgi aldı. Başkan Cankul, "Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Orman Bölge Müdürlüğünün helikopter ve uçakları adeta seferber oldu ve yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Vatandaşlarımızdan bu yaz aylarında ormanlık alanlarda daha dikkatli olmalarını rica ediyorum" dedi.
Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, yangının kısa sürede kontrol alındığını söyledi. Bölge müdürü Yalçın, "İlk belirlemelerimize göre 5 hektarlık alan yangında zarar gördü. Yangına 5 yangın söndürme helikopteri, 3 uçak, 25 arazöz, 3 dozer ve yaklaşık 100 yangın işçisi ile müdahale ettik. Rüzgar işimizi zorlaştırsa da yangını kısa sürede kontrol altına aldık" dedi.
Yangın alanında soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 20:10 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:10 - HABER MERKEZİ
A