Bakırdaki hareketlilik sektörü tedirgin etti

Bakırdaki hareketlilik sektörü tedirgin etti

Son birkaç gündür piyasaların bir hayli hareketli olduğunu söyleyen piyasa oyuncuları, son gelişmeler ile birlikte metal sektörünün bir hayli tedirgin olduğunu ifade ettiler.

2013.04.17 10:44 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:44 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Bakırdaki hareketlilik sektörü tedirgin etti

Piyasaların hareketliliği ile ilgili endişelerinin ifade eden yetkililer, üretici ve tüketicilerin temkinli olmalarını riskli girişimlerde bulunmamalarının önerdi.
  
Konu ile ilgili Foreks'e açıklama yapan Türkiye piyasasından bir yetkili, "Uzun dönemli yorumlar yapmak içinde bulunduğumuz durum için doğru değil. Çünkü dün akşam itibari ile piyasalar çok agrasif bir şekilde aşağılara indi, ondan sonra hiç beklemediğimiz şekilde bugün bir anda yukarı yönlü geri tepme oldu." dedi.
   
Endüstri ve değerli madenlerin bu olağan dışı hareketlilik nedeni ile genelde gördüğü düşük seviyelerin üstüne çıktığını söyleyen yetkili, piyasanın şu anda çok belirsiz olduğunu ifade etti.
   
Yetkili, "Hangi ürünün nerede nasıl gideceğini bilmek mümkün değil. Makro notlar ile konuşmak şu an için doğru ifadeler olmayacaktır. Risk alınacak piyasa alınacak pozisyon değiliz  Ete suya sabuna dokunmayan söylemler bugün için daha aklı başında bir yaklaşım olabilir." diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:44 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:44 - HABER MERKEZİ
A