Bakanlıktan Ceyhan Nehri'ndeki balık ölümlerine inceleme
Adana Ceyhan Nehri'ndeki kirlilik ve balık ölümleri ihbarı sonrası harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ile birlikte nehrin doğduğu Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden denize döküldüğü İskenderun Körfezi'ne kadar devam eden yatakta geniş çaplı inceleme başlattı.
2025.03.12 10:46 - Son Güncellenme: 2025.03.12 10:46 - Güncel - DHA
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, 5 Mart'ta Ceyhan Nehri'ndeki kirliliğin kaynağını tespit etmek için yetkili çevre laboratuvarından 6 ekip ve 2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ile saha incelemesi başlattı. Denetimler Ceyhan Havzası'nın yanı sıra Seyhan Havzası'nı da kapsayacak şekilde genişletildi.
21 NUMUNE ALINDI
Organize sanayi bölgesindeki tesisler, belediyelerin atık su arıtma tesisleri, kirlilik yükünün belirlenmesi ve sıcak noktaların tespiti için nehir yatağında inceleme başlatıldı. Ceyhan Nehri'nin doğduğu Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden başlayarak İskenderun Körfezi'ne döküldüğü yere kadar 21 farklı noktadan yüzeysel su numunesi alındı.
SANAYİ VE BELEDİYE TESİSLERİNDE İNCELEME
Atık sularını Ceyhan Havzası'na deşarj eden organize sanayi bölgeleri, belediye atık su arıtma tesisleri ve sanayi tesisleri olmak üzere 40 tesisin çıkışından atık su numuneleri alındı. Atık su numunelerinin analiz sonuçlarına göre; çevre mevzuatında verilen sınır değerlerin üzerinde atık su deşarjı tespit edilirse kirliliğe neden olan işletmeler için Çevre Kanunu'nda belirtilen cezalar uygulanacak. Bakanlık ekiplerinin, Adana'daki geri dönüşüm tesislerinde çevre denetimleri sürüyor.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:16
-
00:59
-
00:22
-
07:29
-
00:26
En Çok Okunanlar
- Bursa'da faciadan dönüldü! 18 ev alev alev...
- Bursa'da iki mahalle birbirine bağlanacak!
- Bursa'da ulaşım bayramda ücretsiz! Tek bir...
- Bursalıların beklediği haber geldi!
- Uludağ'daki otel yangınında can veren...
- Bursa için uyarı üstüne uyarı! Kuvvetli...
- Bir gün bile elden ödemeyin! Cezası 40 bin TL
- Bursa'da kendi mücadelesini kaybetti: Bir...
- Bursa'da kamyonet metro bariyerlerine...
- Bursa milletvekili hakkında soruşturma...
- Emekli bayram ikramiyesi 4 bin TL oldu:...
- Çoğu emekli bu muafiyetten habersiz:...
- Bayram tatili öncesi uyarı geldi! Sakın...
- Bursa'da 18 evin yandığı mahalle dronla...
- Bursa'daki dev fabrikadan milyon dolarlık...