Bakanlar Ulu Cami'yi gezdi

Bakanlar Ulu Cami'yi gezdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sivas'ta UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı gezdi.

2012.10.13 17:21 - Son Güncellenme: 2012.10.13 17:21 - Güncel
A
Bakanlar Ulu Cami'yi gezdi

Kale Holding Onursal Başkanı Sadık Özgür'ün katkılarıyla yapılan Sağdık Özgür Devlet Hastanesi'nin açılışı için Divriği ilçesine gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açılışın ardından UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan Ulu Camii ve Darüşşifası'nı gezdi. Bakan Akdağ, İmam Nail Ayan'dan cami ve darüşşifa hakkında bilgi aldı. Gezinin ardından bir açıklama yapan Bakan Akdağ, "Çok kadim bir kültürün mirasçılarıyız. Divriği'de Anadolu Selçukluları döneminin mükemmel bir eseri var. UNESCO'nun kültür mirası içerisine dahil ettiği bir eser. Bu eserlere gözümüz, göz bebeğimiz gibi bakıyoruz, bakacağız. Bu kadar büyük maharet ile yapılmış dünya harikası eserleri biz de ayakta tutacağız ve bütün dünyanın tanıması lazım. Büyük bir zevk ve büyük bir hayranlıkla ziyaret ettik. İnşallah değerini hep beraber biliriz" ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz ve Akdağ, daha sonra Ayanağa Konağı'nı gezdi. Gezinin ardından iki bakan, helikopterle ilçeden ayrılarak Sivas'a hareket etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.13 17:21 - Son Güncellenme: 2012.10.13 17:21 - Alican Özbay
A