"Bakanlar istifa etmedi!"
Hüseyin Çelik'ten flaş açıklama!
2013.12.19 20:39 - Son Güncellenme: 2013.12.19 20:40 - Güncel - HABER MERKEZİAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Habertürk TV'de Başkent Gündemi programında Nilgün Balkaç ile Erdal Şen'in sorularını yanıtladı. Hüseyin Çelik, çocukları yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan bakanlar da dahil 4 bakanın istifa dilekçesi verdiği, Başbakan Erdoğan'ın da istifaları kabul ettiği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.
Çelik, şunları söyledi:
"BAKANLAR İSTİFA ETMEDİ"
"Bakanlar istifa etti, istifaları da kabul edildi' iddiaları külliyen yalan. Başbakan zaten bir kabine revizyonu yapacaktı. Sayın bakanlar Sayın Başbakan'ın elini rahatlatmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını zaten söylemişlerdir. Bu arkadaşlar yargılansa bile ki; şu an yargılanmıyorlar, biz bu insanları peşinen suçlu kabul edemeyiz.
Biz bakan toto oynamıyoruz. Buna karar verecek olan Başbakan'dır. Bir bakan arkadaşımız çıkıp da 'Ben Başbakan'ı, hükümeti rahatlatmak için illa da istifa etmek istiyorum' o başka. Ama biz bakan toto oynayamayız.
"BAŞBAKAN TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ"
Türkiye'de İstanbul ve Ankara'da ilk kez emniyet müdürü ve valinin haberi olmadan operasyon yapılıyor. Böylesine büyük çapta ekonomik boyutu olan bir operasyon yapılıyor ve ülkenin Başbakanı, ülkenin İçişleri Bakanı bunu televizyondan öğreniyor. Operasyonun yanlış tarafı, haberdar olması gereken kişilerin, Başbakan'ın haberdar edilmemesi.
"TOPYEKÜN CEMAATİ VE HOCA EFENDİ'Yİ SUÇLAMAK YANLIŞ"
AK Parti büyük bir camiadır. Bu büyük camia içerisinde yanlış yapan insanlar olabilir. Eğer gerçekten suçları kanıtlanmışsa hedef alabilirsiniz. Ama topyekün olarak onları itham etmek olmaz. Cemaat dediğiniz de bir inanç, ahlak ve eğitim hareketidir. Cemaat de çok büyük bir kitledir. Cemaat içinde de birileri yanlış yapabilir. Biz topyekün cemaati suçlayamayız. Cemaat içinde yanlış yapan varsa ona gerekli müeyyideyi uygulamak gerekir. Birileri cemaatin adını kullanarak bir şey yapıyorsa, cemaatin öncelikle ona sahip çıkmaması gerekiyor. Bazı adamlar ona buna şantaj yapıyor, haysiyet cellatlığı yapıyor, soruyorum cemaatin adamlarına 'bunun bizimle alakası yok' diyorlar. Peki diyorum 'bu arkadaşa niye itibar ediyorsunuz', 'efendim şöyle oldu, böyle oldu' diyorlar. Eğer yapılan hatalar cemaate ve Hoca Efendi'ye mal edilirse bu Allah'ın da beşarın da nazarında olmaz.
Bakıyorsun cemaatle hiç ilgisi olmayan bir adam sosyal medyada hükümete, Başbakan'a, Başbakan'ın eşine demediğini bırakmıyor. Aynı şekilde AK Parti ile ilgisi olmayan adamlar da bunu yapıyor."
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:41
-
01:38
-
00:20
-
01:50
-
07:35
En Çok Okunanlar
- Bursa'da Trendyol Yemek mağduriyeti...
- Bursa'da otomobil korkuluklarda asılı...
- Bursa'da yaşlı kadını 'Polis' diyerek...
- Bursa'da sular kesilecek: 17 Ocak BUSKİ su...
- Aldatıldığını iddia eden kadın deliye...
- Ankara'da seyir halindeki araçtan atlayan...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Ünlü tereyağı markası bakteri nedeniyle...
- İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 1'i...
- Seks, evlilik, flört ya da çocuk doğurmak...
- Para çekmede limitler güncellendi
- Benzine zam geliyor
- Gram altın rekor kırdı!
- Balıkesir'deki kazadan 6 gün sonra acı...
- İflas eden Tupperware, o fabrikalarını da...