Bakan Yıldız simülasyon aracını inceledi

Bakan Yıldız simülasyon aracını inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şu anda Türkiye'de 15 milyon aracın seyir halinde veya trafiğin içinde olduğunu ifade ederek, ''Araç kullanırken emniyet tedbirlerini ihmal etmeden almak, kendimizin ve sevdiklerimizin can güvenliği için son derece önemli. Simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemini bir kez daha anladık'' dedi.

2013.10.14 15:46 - Son Güncellenme: 2013.10.14 15:46 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Bakan Yıldız simülasyon aracını inceledi


 

Bakan Taner Yıldız, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Törende kısa bir sunum yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, özellikle bayramlardan önce ve bayram dönüşlerinde çok sayıda kazanın yaşandığını belirterek, araçlarıyla seyir halinde olan vatandaşları gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin 2002 yılında iktidara gelmesiyle birlikte, ülkenin refah düzeyinin artmasıyla birlikte araç kullanımının da arttığını, her yıl ortalama 1 milyon aracın trafiğe çıktığını ifade etti. Yıldız, ''Şu anda 15 milyon araç, Türkiye yollarında seyir halinde veya trafiğin içinde. Yapılan duble yollarla birlikte kazalar da rakamsal olarak azaldı ama yeterli değil. Alınan emniyet tedbirleri de trafikte güvenli yolculuk için çok önemli. Kayseri'de emniyet kemeri kullanma alışkanlığı oranı yüzde 50 seviyesinde. Yani her 2 kişiden ancak biri emniyet kemeri takıyor. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz, insanlar gece veya gündüz fark etmez, direksiyona oturdukları zaman emniyet kemerlerini takıyorlar'' diye konuştu.

Bakan Yıldız, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nün Sosyal Tesisleri'ne getirilen ve emniyet kemerinin önemini gösteren simülasyon aracını inceledi. Daha sonra Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı emniyet mensuplarının bindiği simülasyon aracı çalıştırıldı. Kendi etrafında bir tur atan araçtan inen emniyet görevlileri, yaklaşık 20 kilometre hızla giden bir aracın takla atmasını canlandıran simülasyon aracında kemerleri bağlı olmasaydı tepetaklak düşeceklerini ve yaralanabileceklerini söylediler. Bunun üzerine Bakan Yıldız, ''Emniyet kemerinin önemini bir kez daha anladık'' dedi.

Bakan Yıldız, beraberindekilerle birlikte daha sonra huzurevine giderek, burada kalan yaşlılarla bayramlaştı. Bakan Yıldız yaptığı konuşmada, bugünkü neslin yaşlılara çok şeyler borçlu olduklarını ifade ederek, ''Allah ömür verirse bizler de sizlerin yaşlarınıza geleceğiz ve hayatımızın belki de ikinci baharını yaşayacağız. Sizleri her zaman hatırlamak, unutmamak ve sizlerin sıkıntılarında yanınızda olmak bizim görevimiz'' ifadelerini kullandı.

Ziyarette bir huzurevi sakini Bakan Yıldız ve beraberindekilere türkü söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.10.14 15:46 - Son Güncellenme: 2013.10.14 15:46 - HABER MERKEZİ
A