Bakan Yıldız'dan şehitlik ziyareti

Bakan Yıldız'dan şehitlik ziyareti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'deki Kartal Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıp, şehit yakınlarıyla sohbet etti. Bakan Yıldız, ''Bugün ülkemizde huzur ve güven içinde yaşıyorsak, bunda şehitlerimizin katkısı çok büyük'' dedi.

2013.10.14 14:47 - Son Güncellenme: 2013.10.14 14:47 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Yıldız'dan şehitlik ziyareti


 

Bakan Yıldız, Kayseri İl Özel İdaresi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından Kayseri Valisi Orhan Düzgün'le beraber Kartal Şehitliği'ne geldi. Burada askerlerin sepet içine koydukları karanfillerden alan Bakan Yıldız, karanfilleri şehitlerin kabirlerine bıraktı. Kabir başında rastladığı şehit yakınlarıyla da kısa süreli sohbet eden Bakan Yıldız, şehit Jandarma Çavuş İsmail Uygun'un annesi Sultan Uygun'la da görüştü. Sultan Uygun'un oğlunun 8 yaşında bir kızı olduğunu ve Aralık ayında doğum gününü kutlayacaklarını söylemesi üzerine Bakan Yıldız, ''O zaman küçük yavrumuzun doğum günü pastasını biz gönderelim'' dedi. Bakan Yıldız'ın bu nazik teklifi karşısında çok mutlu olduğunu ifade eden Sultan Uygun, ''Çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun'' karşılığını verdi.

Şehitlik ziyaretinin ardından Türkiye Şehit Dul ve Yetimleri ile Gaziler Derneği Kayseri Şubesi'ni ziyaret eden Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak şehit yakınlarına ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını bildirdi. Yıldız, ''Eğer bugün ülkemizde huzur ve güven içinde yaşıyorsak, bayram mutluluğunu yaşıyorsak, bunda şehitlerimizin katkısı çok büyük. Biz her zaman şehit yakınlarımızın yanındayız ve onların yanında olmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Dernek Başkanı Ali Yavuz da, şehit yakınlarının her zaman koruyup kollanması gerektiğini ifade etti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.14 14:47 - Son Güncellenme: 2013.10.14 14:47 - HABER MERKEZİ
A