Bakan Yanık'tan 'Engelliler Haftası' mesajı

Bakan Yanık'tan 'Engelliler Haftası' mesajı

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, "Bizler bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

2021.05.12 14:54 - Son Güncellenme: 2021.05.12 14:54 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bakan Yanık'tan 'Engelliler Haftası' mesajı

Bakan Yanık, yayımladığı mesajında, savaşlar, afetler, kazalar ve hastalıkların hayatın pek çok döneminde insan hayatında ciddi sıkıntılar doğuran sebepler olduğunu belirtti. Bakan Yanık, bu sıkıntıların geçici olabildiği gibi kimi zaman yaşamın bütününe etki edip kalıcı da olabildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu etkinin yapabileceklerimizi sınırlayıp sınırlamaması ise önce devletimizin çalışmalarıyla ardından toplumun bakışı ile ve nihayetinde kendimize olan inancımızla ilgili. Nüfusun hızla yaşlanmasıyla birlikte engellilik riskinin yükselmesi, süreğen hastalıklar gibi nedenler bunun sebebi olarak ortaya çıkıyor. Bizler de bakanlık olarak bu bilinçle olaya yaklaşıyor ve tüm engelli vatandaşlarımızın rahat, huzur içinde ve her türlü ayrımcılıktan uzak yaşamaları için politikalar geliştiriyoruz. Gündelik hayata tam, eşit ve doğal katılım sağlayabilme hedefi doğrultusunda gayret sarf ediyoruz. Büyük ailemizin tüm fertlerinin bu toplum için üreten ve ürettiğiyle mutlu olan kişiler olmalarını önemsiyoruz. Birbirimizi sevmenin, insanlık onurunu öncelemenin ve kendimize olan güvenin birçok sorunu çözeceğine inanıyoruz.  Bu ülkenin her bir ferdiyle başarı hikâyemizi birlikte yazacağız. Bir kişi dahi eksik olduğunda bunu hakkıyla gerçekleştiremeyeceğimizi biliyoruz. Bu farkındalıkla Engelliler Haftası'nda bir kez daha dile getirelim ki, bizler bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.05.12 14:54 - Son Güncellenme: 2021.05.12 14:54 - HABER MERKEZİ
A