Bakan Soylu'dan ilk açıklama: Uluslararası yardım talep ettik

Bakan Soylu'dan ilk açıklama: Uluslararası yardım talep ettik

AFAD'ın verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pek çok ilimizde hissedilen deprem sonrası bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tüm arama kurtarma ekiplerimizi deprem bölgelerine sevk ettik. En yüksek seviyede alarmı verdik" dedi.

2023.02.06 05:46 - Son Güncellenme: 2023.02.06 06:21 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bakan Soylu'dan ilk açıklama: Uluslararası yardım talep ettik
09:23 Kahramanmaraş'ta 7.4 şiddetinde deprem!

İLGİLİ VİDEO

Kahramanmaraş'ta 7.4 şiddetinde deprem!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanlar, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7,4 büyüklüğünde depremin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından hızla AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gitti.

Oktay ve bakanlar, çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine ediyor.  7.4'lük depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz."

Soylu daha sonra bir açıklama daha yaptı ve şunları söyledi:

"Bütün valilerimiz görev başında. Tüm ekipler görev başında. Türkiye'nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri ilgili bölgelere sevk ediliyor. Her ile bir bakanımız gidecek. Öncelikle birkaç önemli duyurumuz var. Bazı yerlerde ciddi trafik sıkışıklıkları sözkonusu. Ambulans ve arama kurtarma ekiplerine yol vermemiz için vatandaşlarımızın araçlarını hareket ettirmemeleri gerektirmektedir. Önceliğimiz vatandaşlarımızın enkaz altında kurtarılması ve hastanelere ulaştırılmasıdır. Cep telefonlarını deprem bölgelerinin dışında kullanılmamasını, hatların meşgul edilmemesini istiyor. Sosyal medyada da dezenformasyon bu ülkeye bu noktada yapılacak en büyük ihanettir. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var."

KAHRAMANMARAŞ'TA 7.4 ŞİDDETİNDE DEPREM!

KAHRAMANMARAŞ'TA 7.4 ŞİDDETİNDE DEPREM! 'ENKAZ ALTINDAYIZ YARDIM EDİN...'

BİR DEPREM DAHA! BU KEZ 6.4

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA: ULUSLARARASI YARDIM TALEP ETTİK

TÜRKİYE DEV DEPREMLERLE SARSILDI

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2023.02.06 05:46 - Son Güncellenme: 2023.02.06 06:21 - HABER MERKEZİ
A