Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: En kötüsü geride kaldı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "En kötüsü geride kaldı, enflasyon düşüyor, sıkı maliye ve para politikası sayesinde düşmeye devam edecek" dedi.
2024.10.29 17:50 - Son Güncellenme: 2024.10.29 17:51 - Ekonomi - AA
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakan Şimşek, Suudi Arabistan'ın küresel ölçekteki en önemli etkinliği olan ve bu sene Riyad'da 8'inci kez düzenlenen "Future Investment Initiative Konferansı" kapsamında bir sunum gerçekleştirdi. Bakan Şimşek, buradaki sunumunda Türkiye ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
"DAYANIKLIYIZ"
Bakan Şimşek, Türk ekonomisinin küresel ticaretteki parçalanmalara karşı dirençli olduğunu ifade ederek "Dünya genelinde yaklaşık 54 ülkeyle serbest ticaret anlaşmamız var, ihracatımızın yaklaşık yüzde 60'ını bu ülkelere yapıyoruz. Ticaretteki parçalanma gerçek bir risk ancak biz yakın ve dost coğrafyalardaki tedarik trendlerinden faydalanma eğilimindeyiz. Dolayısıyla parçalanma bir risk olsa da bu riske karşı daha dayanıklıyız" dedi.
PROGRAM YOLUNDA GİDİYOR
Şimşek, Türkiye ekonomisindeki gelişmelere dikkati çekerek, "En kötüsü geride kaldı, enflasyon düşüyor, sıkı maliye ve para politikası sayesinde düşmeye devam edecek." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin pek çok makroekonomik zorluğun üstesinden geldiğini vurgulayan Şimşek, "Merkez Bankası rezervleri 1,5 yıl içinde 100 milyar dolar arttı." ifadesini kullandı.
Şimşek, Türkiye'nin yeşil ve dijital dönüşüm dahil geniş bir reform gündeminin olduğunu ve bu reformları uygulamaya aldıklarını söyledi. Türkiye'nin üretim çeşitliliğine sahip büyük bir ekonomisi bulunduğuna işaret eden Şimşek, uyguladıkları programın yolunda gittiğini belirtti.
BÜYÜME İÇİN BİR AVANTAJ
Şimşek, Türkiye'nin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranının diğer ülkelerle karşılaştırıldığında yüzde 26 gibi oldukça düşük seviyede olduğuna dikkati çekerek, bunun Türkiye'nin büyümesi için bir avantaj sunduğunu dile getirdi. Türkiye'nin enflasyonla mücadele ederken büyüme sorunu yaşamadığını bildiren Şimşek, ülkede son 20 yılda büyüme oranının ortalama yüzde 5'in üzerinde olduğunu kaydetti.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
02:06
-
01:46
-
01:07
-
01:00
-
04:05
En Çok Okunanlar
- Bursalılar dikkat: 21 Mart Bursa'da...
- Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat imzaladı!...
- Ekrem İmamoğlu için Saraçhane'de...
- Meteoroloji'den Bursa'ya yağış ve sıcaklık...
- Bursa Emek'te satılacak! AVM ve metro...
- İzmir'in ardından Ankara'da da 5 gün...
- BİM, bir marketini bağımsız bir şirket...
- Küçük kız çıplak ve sağ tarafı parçalanmış...
- Mecliste kavga çıktı emekli ikramiyesi...
- İçişleri Bakanı Yerlikaya: Halkı sokağa,...
- Gözaltındaki İmamoğlu'nu bekleyen 4 senaryo!
- Bebeğini emzirirken eşi tarafından...
- Bursa'da maç günü trafiğini azaltacak proje!
- Bursa'da kumpas: Ateş açıp kaçtılar!
- Ekrem İmamoğlu'na 'kreş' soruşturması!